18 aug. 2018 : diverse (kort)

Gepubliceerd op 18 augustus 2018 om 19:09

Woensdag 8 augustus: 3 man aan het vertrek; Marcel, Pieter en Christian, dezelfde dus als de week daarvoor. Een Heuvelachtig ritje door de voerstreek, op zoek naar nog wat nieuwe wegjes. En gevonden, na wat speurwerk. Via Gemmenich naar Vaals, pauze bij de Zwarte Madonna, nieuwe locatie, mooi terras tussen vele kerkelijke beelden. Een aanrader. Strak ritje met de nodige hoogtemeters. 120 km, 29,2 km/u en 1091 HM

 

Zaterdag 11 augustus: 5 man aan het vertrek, die van woensdag aangevuld met Uge en Febian. Frisse start, de hitte is verdreven, dus aangenaam fietsweer. De rit van 27 juni op herhaling. Voor laatstgenoemden een grotendeels nieuwe rit die zich deels in Duitsland afspeelt, over rustige wegen. Stukje Vennbahn en pauze bij de bakker in Walheim, waar we al een paar jaar niet meer zijn geweest. Terugweg over meer bekende wegen. Ook nu weer een strak ritje (30 km/u) over talrijke heuveltjes. 143 km, 30,2 km/u en 1357 HM.

 

Woensdag 15 augustus: Alweer 5 man aan het vertrek. Marcel, Uge, Joshua, Christian en Pieter. Een ouderwetse rit naar Spa. Ook nu weer aan de frisse kant en bewolkt, desondanks aangenaam fietsweer. Voorbij de Planck een lekke band voor Uge. Kort oponthoud. Daarna een aangenaam en comfortabel tempo. Pauze in Spa bij de bakker, die ondanks een feestdag in België, open is, gezellige drukte. Na de pauze beklimming van de Maquisard, en een lange afdaling naar Theux. Via Pepinster terug. Zeer heuvelachtige rit, prima ingedeeld waardoor iedereen fit de finish haalt. 150 km, 28,4 km/u en 1718 HM.

 

Zaterdag 18 augustus: 6 man aan het vertrek. Christian, Pieter, Marcel, Joshua, Febian en Nico. Op verzoek een “korte rit”. Vlakke aanloop via de Groene loper in Maastricht. In Eijsden, Belsj in en even later zitten we in de voerstreek. De Veurs omhoog richting Aubel. Een extra lusje om Montzen. Via het DLP weer terug naar Nederland. Pauze wederom bij de Zwarte Madonna. Daarna volgen weer de nodige klimmetjes, en alweer wordt er goed doorgereden. Af en toe het verzoek het tempo wat aan te passen. We liggen ruim voor op het snelste tijdschema zodat we al om 13:45 uur in Elsloo op het terras van de Dikke Stein neerstrijken. 120 km, 29,6 km/u en 1178 HM.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.