overige (winter) trainingen 2012

Hieronder een overzicht van de extra trainingen (buiten de zaterdagclubrit) en de wintertochten met een kort verslagje en de bijbehorende route gegevens.

1ste wintertraining zaterdag 17 november 2012

4 winterharde niet in Sinterklaas gelovende mannen staan om 10:00 uur aan het vertrek. Christian, Pieter, Arnaud en Nic die zich niet al te lekker voelt maar toch mee gaat. In het begin even frisjes, maar al snel is het goed te doen in het herfstzonnetje. In een strak, niet al te hard tempo fietsen we richting Eijsden, van waar het door St Martens Voeren naar de Planck gaat, Even nog een lusje om Gulpen heen en weer in gestrekte draf naar Valkenburg,waar we de kerstman vrolijk met een bel horen rammelen, de kerstmarkt is er pas weer geopend. Vervolgens richting Schimmert, Geverik en terug naar Stein. De kopposities zijn keurig verdeeld en verder waren er geen bijzonderheden. Het was een lekker herfstsritje met een gemiddelde van net boven de 30 km/uur. Dus is er toch goed doorgereden. Zou leuk zijn als we zo de winter kunnen doorkomen. Tot de volgende rit.

Hieronder de ritgegevens:

Extra training donderdag 17 mei 2012

Vandaag met 7 man aan het vertrek voor alweer een extra training. Christian, Pieter, Uge, Febian, Arnaud, Jos en Thei die als laatste in Elsloo aansluit. Redelijk goed weer, droog en zonnig, beetje fris in het begin. Via Valkenburg, Margraten in Slenaken de grens over. Vervolgens via Homburg lange weg omhoog naar Henri Chapelle. Goede afwisseling van de koppositie en mooi tempo. Via een lusje doorgefietst naar Dolhain waar het keerpunt is omdat Febian vandaag op tijd thuis wil zijn. Jos neemt vanaf dan een groot gedeelte van het kopwerk op zich. Nu ook weer via Henri Chapelle terug. Sippenaken is de laatste Belgische plaats en in Epen weer de grens over. Laatste 40 kilometer vlak, met Jos als locomotief van het Meuletreintje in een strak tempo boven de 35 km/uur. Precies om 13:00 uur, hetgeen de bedoeling was, weer terug in Stein met een mooi gemiddelde en toch redelijk wat klimwerk. Goede training geweest voor de mannen. De vorm is stijgende.

Extra training zondag 13 mei 2012

6 man aan het vertrek op moederdag. Joshua, Jeffrey, Arnaud, Febian, Christian en Pieter. Ondanks of mede door het frisse weer een strak aanvangstempo. Verschillende heuvels bedwongen waaronder de Moorveldsberg, Brakkeberg, Loorberg en Fromberg en tal van minder bekende kuitenbijters. Gedurende de hele rit goed doorgereden na iedere beklimming en alkaar goed afgewisseld. Om 12:00 uur Joshua thuis afgezet (moest zijn vrouwtje nog verwennen) waarna de overige mannen nog even om de sluis van Born zijn gefietst om het gemiddelde nog wat omhoog te krikken. Leuk, pittig ritje zeker voor degene met de 135 km  van zaterdag in de benen. Hieronder de ritgegevens

Extra training maandag 30 april 2012

9 man aan het vertrek voor de koninginnedagtocht. Mooi weer en een heerlijke temperatuur. Pittig ritje richting Blegny. Strak tempo, behoorlijk wat klimmetjes, zonder pauze, 29,50 km/uur, 131 km en bijna 1400 hoogtemeters. Netjes heren. Goede voorbereidingstocht op de Alpenweek in juni. Na afloop pint(tje) gedronken op de Koningin op het terras van de "Dikke Stein". Route staat in het totaaloverzicht. Hieronder 3 foto's.

Extra training zondag 22 april 2012

6 man aan het vertrek om 9:00. Nic, Roger, Joshua, Pieter, Christian en Arnaud. Rondje Limburg en Voerstreek. Veel wind en natuurlijk weer een regenbui. Hieronder de ritgegevens