kort verslag extra ritten

 

  • Woensdag 26 juni 2013

Wederom een extra woensdag training voor degene die niet hoeven te werken. 4 man aan het vertrek, Arnaud, Nic, Christian en Pieter. Veel te koud voor de tijd van het jaar. Ritje richting Walheim geleent van ……..? We fietsen richting Valkenburg waar onderaan de Daalhemmerberg een kraan de weg blokkeert. We kunnen er net langs. Even verder voor Margraten wederom een oponthoud door werkzaamheden. Iemand die daarvoor geleerd heeft houdt ons tegen. We “moeten” stoppen. Gelukkig niet voor lang. We fietsen verder richting Slenaken waar we de grens oversteken. Via Homburg, Montzen en Lontzen gaat het naar Raeren en uiteindelijk Walheim. Ondanks dat er herhaaldelijk bordjes met” LANGSAM” langs de weg staan is er  goed doorgereden en is het werk netjes verdeeld.  Nadat we bij de bakker  2 kopjes koffie en een of twee gebakjes hebben genuttigd gaan we op pad voor de terugreis. Wind af en toe in het nadeel maar meer stukken naar beneden dan omhoog. Tempo blijft dus aan de hoge kant, vooral Nic is weer de grote animator. Via Hauset, Gemmenich en Sippenaken fietsen we in Epen weer Limburg binnen. Vanaf nu is het grotendeels vlak. Nog even door Valkenburg en Meerssen en dan met wind op kop richting Bunde en Geulle a/d Maas. In Elsloo aangekomen heeft Nic niet in de gaten dat de overig 3 wat achterblijven. Hij verkeert in supervorm en voelt niet eens dat het wat op loopt. Wellicht dat we groep in de toekomst moeten opsplitsen. De A groep: mannen die niet trainen, nauwelijks wind voelen, even hard bergop fietsen als op het vlakke en snelheden kunnen blijven fietsen van ruim boven de 35. In deze groep zullen de volgende personen ondergebracht worden: Nic. Groep B zal bestaan uit de overige braggeleare. Met net geen 130 km en een gemiddelde van net 31 km/u finishen we weer in Stein.  

  • Woensdag 12 juni 2013

Vandaag wederom 6 man aan het vertrek voor een doordeweekse training.  De bestemming van vandaag is Scherpenheuvel. Maar al snel blijkt dat de gedownloade route teveel over grote en drukke wegen gaat, dus besluiten we om gewoon om Zolder te fietsen. In Zolder na 43 km reeds een korte pauze. Kopje koffie met en zonder bolletje. Na de pauze langs het Albertkanaal terug. De eerste keer dat het tempo omhoog gaat richting 40 km/uur met wind iets in het nadeel. Dan een slingerstukje richting Diepenbeek, waarbij het tempo even iets zakt. In de buurt van Zutendaal  voor de tweede keer lang het Albertkanaal. Jack is er al bang voor, het tempo loopt wederom op. Met wind op kop topsnelheid bijna 50 km/uur. Oeps dat voel je wel effe. We draaien nu terug naar Maasmechelen waarna we voor de derde keer langs het kanaal fietsen. Nu is de het Zuid Willemsvaart. Nu met wind in de rug snelheden ver boven de 40 km/uur. In Dilsen draaien we om en fietsen we terug richting veer in Berg aan de Maas. Ondertussen verliezen we wel Joshua nog even. Iets met een bidon en niet meer in staat zijn het gat te dichten, zegt hij althans.  Inderdaad een warrig verhaal. We komen er net op tijd achter anders was hij nu nog aan het fietsen. Nadat we de Maas zijn overgestoken gaat het, met wederom wind op kop, richting Stein. En ook onder langs de Ur wordt nog even doorgetrokken om het gemiddelde op peil te houden. Als we in Stein aankomen hebben we iets meer dan 130 km op de teller met een gemiddelde van 32 km/uur. Niet gek voor een doordeweekse dag met een flink windje.  Nic trakteert nog op koffie met cake, koekjes en natuurlijk een pilsje. Waarvoor dank 

  • Woensdag 5 juni 2013

Vandaag hebben een paar mannen een vrije dag al dan niet verdiend. Dus kon er een ritje gemaakt worden. Bestemming Spa en Banneux. 5 man aan het vertrek. Christian, Pieter, Nic, Joshua en Arnaud. In een rustig tempo van start gegaan, via via richting Henri Chappelle en vervolgens Dolhain. Van hieruit richting Spa waar we het even Spaans benauwd krijgen. Vlak voor Spa zijn er wegwerkzaamheden en is een bord geplaatst. Z’n wit met een rode rand, of een rood met witte punt in het midden dat aangeeft VERBODEN IN TE RIJDEN. Omdat het maar een klein stukje is besluiten we het bord te negeren. Laat er nu net een politiemotoragent te staan. We houden ons voor de domme en fietsen rustig door. Maar de agent heeft zijn blauwe zwaailicht al aangezet en sommeert ons te volgen. Oeps, dat beloofd niet veel goeds, hopelijk is er een België ook een cellentekort. De man vraagt ons voor de identiteitspapieren. We komen niet verder dan wat NTFU, verzekerings- en ziekenfondspasjes. Alleen Nic is in het bezit van een paspoort. De agent die waarschijnlijk niet weet, wat hij nu allemaal in zijn hand krijgt gedrukt, haalt een boekje uit zijn tas. Nu ga je het krijgen, nu komt de bekeuring. Op het papier schrijft hij 165. Hij maakt ons duidelijk dat dit het bedrag van de boete is. 165 euro de man. De schrik slaat om in paniek.  Maar de agent heeft waarschijnlijk goede zin en wil het voor deze keer door de vingers zien. Hij geeft ons alle pasjes terug en laat ons verder fietsen. Hier hebben we geluk gehad en weer een les geleerd. Opgelucht en op de borden lettend fietsen we verder. Iedere keer als je een motorgeluid hoort slaat de angst weer toe. Via Spa fietsen we verder naar Banneux waar we pauzeren en genieten van het heerlijk weer. Na de pauze zo snel mogelijk terug richting  Stein om op het terras van de Dikke Stein  de dag met een pint af te sluiten. Gelukkig hebben we nog geld.

klik hier voor een paar foto's

  • Pinksterzondag 19 mei 2013 rondje Duitsland

Nadat iedereen weer zijn eigen buienradar voor de zondag had bestudeerd, werd zaterdagavond besloten niet af te reizen naar Tilff. Er zou een groot gedeelte van de dag behoorlijk wat regen gaan vallen in de Ardennen. Helaas hadden de professionele weermannen het weer eens fout en bleef het lang droog. Dat er meerdere fietsliefhebbers bang waren voor het weer blijkt uit onderstaand kort verslag afkomstig van hun site.

Een vierduizendtal fietsliefhebbers hebben zondag in een prachtig weertje deelgenomen aan de Decathlon Tilff-Bastogne-Tilff. De Ardense hellingen zorgden voor het hoofdmenu. De slechte weersvoorspellingen zorgden voor minder deelnemers dan bij de vorige edities, maar de afwezigen hadden ongelijk, want het zonnetje gaf uiteindelijk toch thuis. De sportievelingen hadden de keuze uit drie afstanden: 82 km, 148 km en 242 km. De middelste afstand was het populairste bij de wielertoeristen.

Jammer, maar we zullen de tocht op een ander tijdstip inhalen. Toch staan er vandaag 8 man aan het vertrek voor een extra Pinksterritje waaronder 6 man die de tocht van gisteren nog in de benen hebben. Enkel Chiepo en Feebke staan fris aan de start, al heeft de laatste de “Beekse Bergen” in de benen. We gaan voor een vlak ritje van ongeveer 100 km over grotendeels Duits grondgebied. Aangezien Joshua op tijd wil terug zijn, gaat meteen de vlam in de pan. Oeps de benen voelen zwaar, gelukkig vandaag geen T.B.T. Wellicht zullen dit meer mannen gedacht hebben. Het is een mooi ritje dat we voor de afwisseling weer eens hebben geleend van een andere fietsclub. Christian heeft door de hoge snelheid wat moeite met het navigeren, toevallig steeds als Nic op kop rijdt. Of er een verband is, is niet duidelijk. Kan ook zijn dat de Garmin wat traag is. Op vele plaatsen staat de koolzaad in bloei hetgeen mooie plaatjes oplevert. Het is de vraag of de mannen daar oog voor hebben. Enkel een korte sanitaire stop, van wie anders dan, Jack brengt ons even uit het ritme. Tevens krijgen we het  advies van Jack om eens rond te kijken. Even later een lekke band van Chiepo. Omdat alle ogen op hem zijn gericht en hij een hekel heeft aan een bandenwissel vergeet hij de buitenband te controleren waardoor we even later weer aan de kant staan. Het is dan al duidelijk dat Joshua niet op tijd zal thuis zijn, desondanks blijft het tempo hoog. In de slotfase, we zijn dan inmiddels weer op Limburgs grondgebied,  nog een lekke band van Nic, waarna we op een iets rustiger tempo richting Stein fietsen. Alleen in de haven van Stein volgt een spervuur aan demarrages. De mannen zijn dus nog niet helemaal uitgeblust. Joshua neemt afscheid van ons, en de overige mannen gaan aan de hersteldrank bij Nic. He lekker, zeker in het zonnetje, na een heerlijk, mooi “rustig” ritje. Hebben we toch nog een mooie dag gehad. 

  • Hemelvaartsdag 9 mei 2013 Blegny/Aubel

Vandaag staat een extra ritje op de planning. Omdat er in de vroege ochtend nog een flinke bui over Limburg trekt wordt in onderling overleg besloten de start van de rit te verschuiven naar 10:00 uur zodat het wegdek wat droger is. Met z’n zevenen staan we weer aan het vertrek, enkel Roger (nog steeds last van blessure) en Joshua (wachtdienst) zijn er niet bij. In gestrekte draf vertrekken we weer richting Zuiden. Wind op kop. Wederom een sterk optreden van Nic, maar ook de overige mannen schuwen het kopwerk niet. In Eijsden steken we de grens over waarna er geen enkele vlakke meter meer te bekennen is. Even een lusje om Blegny en vervolgens via een omweg naar Aubel, waar we besluiten door te fietsen tot in Slenaken om daar te pauzeren. Febian en Chiep fietsen door omdat ze nog andere verplichtingen hebben (zal wel weer zuipen zijn). Pieter, Christian, Nic, Arnaud en Jack nemen de tijd om een stukje vlaai te nuttigen. Plots zien we in een flits, nou ja flits! Een bekend tenue langskomen. Het is Joshua, die ondanks zijn wachtdienst toch nog wat kilometertjes wil maken. Veel tijd heeft hij echter niet want hij wil door. Hij heeft al een flinke trainingsachterstand, denkt ie. Nadat is afgerekend gaan ook de overgebleven 5 mannen weer op pad. De beklimming van de Loorberg, de Ingber en tot slot de Slingerberg in Geulle staan nog op het programma. De laatste i.v.m. de wegafsluiting vanwege het onderzoek naar de vermiste jongetjes in het Bunderbos. De Slingerberg wordt behoorlijk hard omhoog gereden, en dat met dik 100 km in de benen. Enkel Jack doet het rustig aan. Hij beschikt vandaag niet over zijn beste benen, waarschijnlijk het gevolg van een doe niks-alleen eten en drinken-vakantie in Turkije. Rond 15:00 uur fietsen we Stein weer binnen. We hebben optimaal geprofiteerd van het redelijke weer.  

  • Koningsdag 30 april 2013. Rondje Zuid-Limburg

Vandaag staat weer eens een extra ritje op de planning.  6 man aan het vertrek waaronder Chiepo die de plaats van Joshua heeft ingenomen, omdat deze in de finale van afgelopen zaterdag te kort kwam. Of dit een goede wissel is zal vandaag moeten blijken. Met drie vingers naar beneden en dus niet omhoog, vormen wij de “M” van de Meule waarna het startschot wordt gelost. Omdat we koningsgezind zijn zullen we vandaag  grotendeels binnen de landsgrenzen blijven, voor een rondje Limburg. Christian, die nog altijd zit te wachten op een koninklijke onderscheiding  zal ons vandaag als ceremoniemeester door deze k(r)oningsdag loodsen.  Een heuvelachtig rondje met o.a. de beklimmingen van de Adsteeg, Vogelzangweg, Loorberg, Camerig en Eyserbosweg en tal van kleine klimmetjes. Iedereen doet zijn werk en de wachttijd op de top van elke klim is beperkt. Het is rustig op de Limburgse wegen, weinig verkeer en weinig fietsers. Helaas geen mogelijkheid om te pauzeren aangezien alles dicht is. Na 3:15 uur zijn we weer terug in Stein. Ondanks dat Chiep nog niet zo vaak is mee geweest is zijn vorm goed te noemen. Limburg blijft toch mooi om door te fietsen, zeker met al die bloeiende bomen en zwaar genoeg, 1000 Hm in 94 km.

  • Paasmaandag 1 april 2013. 3 Sluizentocht:

In overleg is zaterdag besloten een extra ritje op paasmaandag in te plannen om het teveel aan eiwitten eruit te fietsen. Mooie opkomst van 8 personen (netjes heren). Strakblauwe lucht en een noorden wind en frisse temperaturen vormen de basis ingrediënten van de paasrit. Ritje naar de 3 sluizen achter Linne. Wind pal op de kop op de heenweg. Goede afwisseling van de kopposities.Via Born, Buchten, Echt, naar Linne en vervolgens door het 3 sluizen complex. Strak tempo ondanks een soms harde wind. Nog even een lusje om Grathem en vervolgens wind in de rug terug. Snelheden oplopend tot 40 km/uur en aan aantal demarrages. Via Wessem, Maasbracht, Roosteren en Born terug naar Stein, waar de groep zich splitst. Jack, Chiep en Joshua gaan naar huis; Pieter, Christian, Febian, Nic en Arnaud maken nog een extra lusje om Meerssen heen. Buiten het feit dat chiep onderweg even last kreeg van wat kramp en Febian in Ulestraten de man met de hamer tegenkwam zijn er verder geen noemenswaardige zaken te vermelden. Het was een lekker uitwaairitje.

Maak jouw eigen website met JouwWeb