zaterdag 23 maart 2013

Gepubliceerd op 23 maart 2013 om 15:24

De weersvooruitzichten waren al niet goed.

En op zaterdag zelf ook al niet. Buienradar voorspelt niet veel goeds. Buiten een zeer koude harde ijzige wind. De Afmeldingen volgen dan ook al snel. Er zit niks anders op dan de rit af te gelasten. Rond een uur of 11 valt dan ook nog de beloofde sneeuw uit de lucht. Een goede beslissing genomen, anders hadden we Milaan - San Remo achtige taferelen gehad. Alleen hadden we geen mogelijkheid gehad in de bus te kruipen. Toch maar eens op markplaats gaan zoeken, je weet maar nooit.

Nadat, en ondanks dat de rit werd afgelast besloten 2 man toch nog om 10:00 uur te vertrekken. Althans dat beweert een van hun, aangezien keiharde bewijzen ontbreken. Zie onderstaand verslag:

Vanmorgen na spoedoverleg met de koersdirectie werd door enkele bikkels toch besloten om van start te gaan voor een ritje naar Banneux. Met een straf tempo werd vanuit Stein vertrokken richting Maastricht (de mannen werden nu eens niet opgehouden).Helaas werden beide matadors effe na Maastricht geheel onverwachts overvallen door een heftige sneeuwstorm waarna de koersdirectie besloot om de finale nu al te laten beginnen en weer om te draaien richting Stein.Met nog steeds een hoog tempo en goed verdeeld kopwerk(een verhouding van 1:20) finishte beide kemphanen onder de poort van de Meule waar ze werden getrakteerd op een lekkere bak koffie en een droog koekje.Alles bij elkaar toch nog lekker gefietst met een redelijk gemiddelde (42 km met 30,8 gem.)

Momenteel wordt door de raad van toezicht, en de kilometercommissie onderzocht of bovenstaand verhaal klopt. Uitspraak volgt nog. Zo niet dan zijn beide heren, waarvan de namen niet bekend zijn, voor spek en bonen op de fiets gestapt. Enkel de lekkere bak koffie en het droge koekje zal hun gesmaakt hebben. Of krijgen zij een koekje van eigen deeg. Haha

Zie hieronder voor de uitspraak.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

De rijdende rechter
9 jaar geleden

Uitspraak in de zaak “bikkels”
Ik heb het verhaal van beide mannen onderzocht. Er vallen een aantal zaken op. Er wordt gesproken over “effe na Maastricht” Nu weten we allemaal dat Maastricht niet breed maar wel laaaaank is. Dus waar is dat betreffende keerpunt. Dit is niet duidelijk omschreven. Even verder vervolgen zij het verhaal met “overvallen door een sneeuwbui” Ook dit lijkt mij erg onwaarschijnlijk. Waarom zou een sneeuwbui 2 onbekende, waarschijnlijk verwarde (anders ga je niet fietsen) fietsers overvallen. Een bank, pinautomaat of tankstation zou logischer zijn. En tot slot is de vraag wie de derde persoon is die in dit verhaal een rol speelt. Degene die namelijk de lekkere bak koffie heeft gemaakt. Het is namelijk bekend dat beide “verdachte” niet in staat zijn koffie te zetten. Maar nu het belangrijkste: Als ik de regelementen erop nalees dan is duidelijk dat de kilometers die beide heren hebben gereden niet meetellen voor het kilometerklassement. Er is namelijk geen sprake van een groep. Hiervoor dienen meer als drie personen aanwezig te zijn. Althans volgens bolletje 4 waarin dit duidelijk beschreven staat. (zie hiervoor het regelement km klas.)
Dit is mijn uitspraak en daar zult u het mee moeten doen.

Herman Ram
9 jaar geleden

Beste Rijdende Rechter,

Deze morgen , zo rond 9.55 had ik een telefonisch onderonsje met de alom gerespecteerde ploegleider annex tempobeul dhr. N. Spronck. Dit was een puur informatief gesprek en ging hoofdzakelijk om het nieuwe contract inzake het schone rijden. Ik heb dhr. N.S. medegedeeld dat het synpathieke Meuleteam voor het seizoen 2013 in aanmerking komt voor het Schone rijden c2013 certificaat. Een heus proficiat is hiervoor op zijn plaats, vandaar mijn belletje. Tijdens dat gesprek kwam een tweede rijder van het Meuleteam zich melden bij dhr. N.S. Het enige dat ik weet is dat die persoon grote voeten had, en oren als kroepoek, althans dat werd mij medegedeeld. Dus als u mij als "hoorgetuige "wilt oproepen stel ik mij uiteraard beschikbaar.

Hoogachtend, uw confrere H. Ram

De vrouw van een van de bikkels
9 jaar geleden

Geachte heer Ram en rijdende rechter. Bij deze wil ik toch getuige voor de bikkels, ze zijn met 2 man vertrokken naar mijn inzien voor een tocht der dwaze. Ook ik had ze gewaarschuwd voor het slechte weer. Maar ondanks dat ze grote oren hebben, luisterden ze niet, en zijn inderdaad vertrokken en kwamen na ongeveer 1:15 uur gefietst te hebben terug. Waarna ze zich zelf de koffie hebben moeten maken.
Dit wil ik onder ede verklaren,
mocht het tot een rechtszaak komen.
Vrouw van een van de bikkels

Bram Moskostniks
9 jaar geleden

Ik als vaste bezoeker van uw site moet concluderen dat hier enkele procedurefouten zijn gemaakt, zover ik althans nu kan beoordelen. Ik wil mevrouw van een van de bikkel dan ook graag bijstaan in de rechtbank. U kunt mij gewoon zwart betalen. Heb ik geen problemen mee. Graag zelfs. Alleen mijn rijskostenvergoeding is wat aan de hoge kant. Hoor graag van u.
In afwachting van u antwoord.
"zwarte" kip advocaat Bram Moskostniks

Bram Moskostniks
9 jaar geleden

Ik heb zojuist beslag weten te leggen op een door het ijkwezen geijkte kilometerteller met daarop de gegevens zoals deze in het verslag vermeld waren, naar het blijkt waren ze zelfs naar beneden afgerond. Verder moet ik de rijdende rechter erop wijzen dat minstens een van de twee voor twee telt en er dus wel degelijk sprake was van een groep. En tot slot blijkt dat de rit onrechtmatig was afgelast omdat de weersomstandigheden om 10:00 uur redelijk goed waren. Indien u uw oordeel dus niet herziet en de verreden kilometers in het klassement opneemt zie ik mij genoodzaakt deze zaak aanhangig te maken bij het hooggerechtshof.

een der getuigen
9 jaar geleden

Bij deze wil ik als getuigen uitsluitsel geven dat beide genoemde heren zijn waargenomen op de julianaweg, net buiten Stein, romd de klok van 10.45 u. Een der beide heren was zo stom het meule tenue te dragen, waardoor er geen twijfel mogelijk was dat dit verdachte nummer 1 was. De tweede verdachte begaf zich op dat moment ongeveer 200 meter voor verdachte nummer 1, bevestigen van dezen was wat moeilijker, daar hij geheel ingepakt was, maar zijn kuiten gaven vrijwel gelijk uitsluitsel!! Het moge duidelijk zijn dat hier absoluut geen sprake was van groepsvorming, maar van 2 losse flodders. Bij deze dus bereid getuigenverklaring af te leggen bij een evt hoorzitting

een der getuigen
9 jaar geleden

Correctie gezien de tijdsaanduiding, het gaat hier om een ordinaire typefout, tijd moet zijn rond de klok van 10.00 u. Hopelijk komt mijn geloofwaardigheid nu niet in t gedrang

Ivo Opstelten
9 jaar geleden

Geachte Confreres,

Aangezien het hier om een zeer delicate kwestie handelt heeft het Openbaar Ministerie, bij monde van de Advocaat Generaal, dhr. Eef Brouwers zich persoonlijk tot mij gewend. Ik heb in eerste instantie gezegd dat dit eigenlijk een kwestie voor de Minister van Volksgezondheid, Welzijn, Sport en Tabak is. Maar Edith Schippers is naar haar vrijdagbezoek aan de Fabriek Philip Morris gelijk doorgereden voor een keurtje in het Sanatoruim. Betreft een gezondheidskwestie. Vervolgens contact opgenomen met mijn loopjongen, de staatssecretaris van Justitie, Fred Teeven. Maar deze bleek met weekendverlof en bovendien was hij zijn enkelbandje vergeten, waardoor we niet weten waar hij zich ophoudt. Gelukkig betreft dit nog een experiment!
Enfin, om het een ander kort en bondig te houden, zal ik Minister van Justitie en Veiligheid, de uitspraak van de Rijdende Rechter ten stelligste verdedigen.Indien het illustere duo, besluit in hoger berope te gaan, dan zal ik alles, maar dan ook werkelijk alles doen om dit te een halt toe te roepen. Desnoods via cassatie aan het Hof en langdurige bodemprocedures.

Een tip voor het DUO ;dhr. Moskostniks is een strafpleiter, tijdelijk langdurig geschorst, en geen deskundige in het burgerlijk recht!

Ook namens, wegens een bezoekje aan Mam helaas afwezige, Markje Rutten.

Wens ik U veel wijsheid toe.

Ivo zet de Zaak Opstelten

Willie Wortel
9 jaar geleden

Geachte strijdende partijen,

Voordat jullie elkaar kapot procederen en met modder gooien en alle vuile was buiten hangen, wil ik mij gewoon in deze procedure aan de feiten houden. Lijkt mij zinvol en zeer kosten besparend. Eigenlijk is de kwestie zeer duidelijk. Volgens de betrokkene BIKKELS hebben ze een gemiddelde gehad van 30,8 km per uur. Na 75 minuten waren ze alweer met hun turbodijen bij de Meule. Welnu een simpel rekensommtje leert dat ze volgende afstand hebben afgelegd: 75/60 x 30,8 km = 35,42 km!

En wat staat er in het regelement; MINIMAAL 40 km!!!!

Dus u raadt het al; uitkomst NEGATIEF!!!

Enne knoop dat in die kroepoek oren!

Willie Wortel

koekiemonster
9 jaar geleden

Leuke discussie maar de moraal is toch gewoon hoe ver gaat iemand voor een (droog)koekje.
Ik ben wel slimmer eerst uit onderhandelen voor een betere koek per km vergoeding.

Kou doet me niks maar kom niet aan mijn koekjes.....

leny coumans
9 jaar geleden

Wat een kostelijke verhalen heb ik hier gelezen,zal invervolg jullie annecdotes op de voet volgen,schitterend. Grtjs Leny Coumans.