3 sept.  2016. "Fantasieritje"

Vraag de mannen niet via whatsapp naar een voorstel voor een route op zaterdag  want dan komt er alleen maar onzin uit voort.  Zoals een rit naar Palito, een klein stadje naast Muskito, vroeger toeristisch nu uitgestorven. Zelf het wereldberoemde cafeetje op de hoek is inmiddels een bloemenzaak waar ze schoenen verkopen. De mannen hebben dus fantasie genoeg dus zal het vandaag een fantasierit worden met Nic aan het stuur. 7 mannen aan het vertrek, waarbij Uge heeft aangegeven ergens te zullen afdraaien. Het is niet te warm, beetje wind en af en toe zon, dus het ideale fietsweer. Al snel blijkt dat het eerste stuk van de route lijkt op de route van twee weken geleden. Pure toeval want Nic was er toen niet bij en heeft de ritgegevens van toen niet bestudeerd. Maar al snel neemt hij andere wegen. De mannen lossen elkaar weer goed af, zelfs Jack laat zich vandaag meerdere keren op kop zien. Hij beschikt vandaag over superbenen al lijkt hij wel wat last te hebben van zijn armen want hij maakt regelmatig een gekke beweging met zijn ellenboog. Hij wil zeker wat verkoeling hebben. We steken in Mesch de grens over en zetten koers naar ’s-Gravenvoeren waarna we even later in Mortroux aan de lange klim beginnen. Blijft een vervelende klim door de steeds wisselende stijgingspercentages. Het is de bedoeling dat we vandaag in Clermont zullen pauzeren, maar in Thimister maakt Nic een denkfoutje waardoor we na een lusje cq rondje van bijna 10 kilometer weer in La Minerie uitkomen. Dan maar hier pauzeren, op  een terrasje waar nog voldoende plaats is gelegen naast de doorgaande weg. We nemen plaats onder twee grote bebsi (van onderuit gezien) parasols, desondanks vraagt Christian om een COCA Cola. De overige mannen verkiezen koffie. Nadat we de extra lus uitvoerig hebben geëvalueerd kunnen we weer op pad. Uge is nog voor de pauze terug gedraaid waardoor we nog met z’n zessen overblijven. Via een lusje fietsen we richting Aubel. Maar net voor Aubel gaan we op zoek naar La Clouse, schijnt een pittig bergje te zijn, die we nog nooit hebben bedwongen. Dit is wat ze er over schrijven:

De Berg La Clouse (ook wel Kosenberg of Cosenberg) nabij Aubel doet denken aan de Eyserbosweg; het venijn zit in 'm in de staart. Alhoewel de Berg La Clouse makkelijker is dan zijn Nederlandse tweelingsbroer, zal het stuk van 18% menig renner goed laten verzuren. Het wegdek van de beklimming is in bijzonder slechte staat en de smalle weg maakt het plaatje helemaal compleet. Een echte kuitenbijter voor de liefhebber.

Hij is inderdaad plaatselijk pittig (geen sambalbij) maar is te doen, ondanks dat er een auto dwars over de weg geparkeerd staat komen we allemaal goed boven. Na deze korte verrassing vervolgen we onze tocht richting Teuven waar ons alweer de volgende verrassing te wachten staat, de Gieveld. Het is nu een “genot” om deze te beklimmen vanwege de nieuwe asfaltlaag.  Als we weer compleet zijn volgt de afdaling van de Schweiberg waarna we via Mechelen en Wittem richting Schin op geul rijden. Even later nog een extra rondje van de zaak op kosten van Arnaud. Dit keer een rondje van amper 900 mtr. Moet toch kunnen. Nu we zijn uitgerond besluiten we op een normaal tempo richting Elsloo te fietsen waar we vanzelfsprekend afsluiten met een pintje het is immers aangenaam warm, dus daar moeten we van profiteren.


Afstand 125 km
Tijd 4:18 uur
gemiddelde 29,0 km/u
hoogtemeters 1471 HM
aanw Nic, Pieter, Christian, Febian, Arnaud, jack en Uge

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.