29 okt.  2016. "een vroege winter"

Vandaag wordt de laatste officiële rit van het seizoen gereden. Het is nog wat grijs maar de temperatuur is redelijk. 7 man aan het vertrek waaronder Marcel. Het is een echte volhouder, die zich ook nog eens goed aan past aan de groep. Jack en Arnaud verkiezen een rustig ritje met z’n tweetjes. De vaste wegkapiteins zijn er nog niet uit waar de rit naar toe zal gaan, maar al fietsende komen er toch wat ideetjes, waarna uiteindelijk de keuze valt op een ritje richting Vise. Een vlakke aanloop via Maastricht in een strak tempo, waarbij iedereen wat kopwerk voor zijn rekening neemt. Via Kanne fietsen we richting Hallembaye en duiken vervolgens richting Vise. Het lijkt erop alsof het steeds wat mistiger begint te worden en ook de wegen beginnen wat natter te worden. Na Vise volgen er een paar klimmetjes die we  samen omhoog fietsen. Omdat het weer er niet echt florissant uit ziet besluiten we richting Aubel te fietsen om daar te pauzeren. Nadat de fietsen aan de ketting zijn gelegd kunnen we genieten van een heerlijk kopje koffie en kunnen we weer even op adem komen. We hebben weer goed doorgetrapt dus de pauze komt als geroepen. Uitgerust kunnen we beginnen aan de terugrit. Via Homburg en Sippenaeken fietsen we naar Epen en Mechelen. Hier laat de zon zich af en toe zien waardoor het Limburgse landschap er herfstachtig mooi uit ziet. De Ingbergracht is de laatste lange klim. Het zijn Uge en Joshua die deze klim voor hun rekening nemen. Daarna gaat het via Sibbe en Berg en Terblijt richting Meerssen. Ondanks dat Marcel het advies had gekregen om zich wat te sparen verschijnt hij toch weer op kop van de groep. Of hij heeft nog over of hij verbijt de pijn. Waarschijnlijk het laatste want hij zou onderweg zwarte sneeuw hebben gezien. Na het klimmetje in Humcoven denderen we richting Elsloo. Intussen komt de zon weer tevoorschijn waardoor het wat aangenamer wordt. Dit is tevens het sein om neer te strijken op het terras van de Dikke Stein. Nadat de stoelen zijn ontdaan van de ketting kunnen we plaatsnemen en nog genieten van een pintje. Net als vorige week schuiven ook Jack en Arnaud even later aan. De laatste moet eerst zijn glas ontdoen van een laagje ijs. De een ziet zwarte sneeuw de ander heeft een bevroren glas, een vroege winter?

Het officiële seizoen zit er op. We hebben nagenoeg ieder weekend kunnen fietsen. Een nat voorjaar een normale zomer en een mooi en warm najaar. Een gemiddelde opkomst van 6 man. Met slechts 9 leden waarvan er eentje dit jaar uit de running was een keurig aantal. Wel erbij vermelden dat er af en toe een gastrijder in ons midden was.  De gemiddelde ritafstand  van 118 km wijkt nauwelijks af met die van de voorgaande jaren. (Totaal 3900 km verdeeld over 33 ritten.) Dit jaar wel de meeste hoogtemeters per rit mede door de deelname aan 4 DVV toertochten. 4 mooie en ook warme ritten, zelfs 33 graden tijdens de Geants des Ardennes. Ook in de gemiddelde snelheid nauwelijks verschil met de voorgaande jaren.  Dus eigenlijk een standaard jaar. Dit jaar geen ongevallen of mechanische defecten op enkele lekke banden na.  De ritten werden ook dit jaar weer afgesloten op het terras van de Dikke Stein, onder het motto “samen afzien samen genieten”.

Alweer het laatste verslag, de verslaggever mag de pen weer gaan opladen. Natuurlijk blijven we gewoon doorfietsen zo lang het weer het toelaat.

 Als alles mee zit tot volgend jaar.

Afstand 103 km
Tijd 3:25 uur
gemiddelde 30,1km/u
hoogtemeters 1075 HM
aanw Febian, Uge, Nic, Christian, Pieter, Joshua en Marcel.

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

Maak een Gratis Website met JouwWeb