wintertrainingen 2013/2014

 

Zondag 23 februari 2014:

Vandaag staat de laatste wintertraining op het programma. Nou ja winter, het is dat de olympische winterspelen aan de gang zijn anders hadden we helemaal geen wintergevoel gehad. Trouwens wat hebben de schaatsers het super gedaan, 24 plakken! Ik ga dit jaar ook voor een gouden plak, zal wel de gouden Sjoatelsplak worden. Ook vandaag boffen we weer met het weer al hebben we de rit wel weer verplaats naar de zondag, vanwege de regen op zaterdag. Vandaag zijn we met z’n  vijven: Nic, Arnaud, Jack, Christian en Pieter. En ook nu hebben we de eerste 45 km weer een stevige tegenwind. Via Withuis richting Blegny. Het zijn Nic, Christian, Pieter en Arnaud die het kopwerk doen, Jack heeft vandaag vrijstelling i.v.m. de naweeën van zijn ziekte. Het tempo ligt redelijk hoog en diverse ploegjes worden ingehaald en achter gelaten. Na Blegny fietsen we richting Aubel waar we besluiten door te fietsen tot Slenaken om daar bij de Boswachter te pauzeren. Na de pauze weer grotendeels met de wind mee en vrij vlak terug naar Valkenburg en Meerssen. Nog even een klein lusje en dan weer in gestrekte draf terug naar Stein, waar we in de kinderoptocht belanden. Helaas hebben we geen nummer anders hadden we zo kunnen invoegen, met onze eigen Meuleprins Nic de 11de  Op de klanken van Hakke, Takke, Balle, Balle fietsen we eindelijk rustig uit. Het was weer een heerlijk ritje van wederom 100 km. Volgende week is de seizoenstart, maar het is de vraag of daar veel animo voor is aangezien een aantal mannen de carnaval induiken of ontduiken.

Dus alvast fijne carnaval en Alaaf.  

 

 

Zaterdag 15 februari 2014:

Rond de klok van 9:00 uur is er overleg tussen de weermannen van de club. Vandaag is niet de regen maar de wind het onderwerp van de discussie. Diverse sites worden weer geraadpleegd maar ze komen er niet uit. Een SMS rondje zal moeten uitwijzen of er vandaag gestart zal worden. Het volk  beslist, de meeste mannen staan reeds in de startblokken, dus de koers gaat door. Met zes man zijn we: Nic, Pieter, Christian, Joshua, Feebke en Arnaud. We zullen vandaag moeten afrekenen met een stevig wind (kracht 5-6) en rukwinden tot 75 km/uur. Het zijn vooral Nic, Christian, Pieter en Joshua die het kopwerk voor hun rekening nemen. Maar ook de overige mannen tonen af en toe hun goede wil. Tot aan Teuven (B) is het harken, bikkelen en stoempen om maar een paar clichés te gebruiken, enkel het snot en slijm ontbreekt, althans dat heb ik niet gezien.. Richting Homburg wind van op zij en vervolgens de afdaling naar Sippenaeken om even te herstellen. Nog even een lusje over het Drielandenpunt en dan weer pauze in Holset. Hier vernemen we dat sommige reeds vanaf Elsloo in de verzuring zitten, dus de pauze komt als geroepen. Arnaud trakteert vandaag omdat hij jarig is geweest (nog bedankt). Na de pauze proberen we zoveel mogelijk met de wind in het voordeel naar huis te fietsen alleen dienen we dan wel een aantal heuveltjes te trotseren. Je kunt niet alles hebben he!.  In de slotfase begint Feebke (niet echt een liefhebber van een windje) het toch wel wat moeilijk te krijgen. Op het tandvlees weet hij toch Stein te halen. Netjes. Maar ook de andere mannen hebben vandaag flink geleden.  Ondanks 100 km en dik 1000 HM en die stevige wind toch een mooi gemiddelde van net geen 29 km/uur.

 

Zondag 2 februari 2014:

Nu we Alex als nieuwe koning hebben durft Koning Winter het land niet meer in te komen. Wederom aangename temperaturen voor de tijd van het jaar. Volgens L1 weerman Thijs Zeelen zijn het nog 47 dagen tot aan de lente. Het begint dus op te schieten en te jeuken. De meulemannen lijken met de gedachten al bij de Primavera te zijn, de openingskoers van het seizoen, want de opkomst is wederom netjes. Al hebben we de rit wel verschoven naar de zondag i.v.m. de regen van gisteren. We zijn met z’n zessen: Christian, Pieter, Nic, Jack, Arnaud en Joshua. Feebke heeft zichzelf een rustdag gegund na het vele kopwerk van vorige week. En Chiep zit waarschijnlijk nog in het ei om uitgebroed te worden. Met een strakke wind pal op de kop, licht glooiend binnendoor naar St-Geertruid. Jack heeft zijn dag niet, waarschijnlijk nog teveel alcohol in het bloed als gevolg van de prinsuitroeping op vrijdagavond. Niet dat hij prins geworden is, maar hij was genodigde en het werd een late. Maar ook de overige mannen ondervinden veel last van de wind. We fietsen nog een stukje door via Warsage en keren bij Julemont. Nog een tweetal heuveltjes en vervolgens met wind in de rug richting Vise en langs het kanaal naar Kanne waar we de koffiestop hebben. Ook na de pauze grotendeels langs het kanaal terug richting Kotem. Snelheid loopt zoals gebruikelijk weer op. Tot slot nog even een lusje via het veer van Berg aan de Maas om aan de 100 km te komen hetgeen weer lukt. Moe maar voldaan arriveren we weer in Stein om daarna te genieten van een spannende WK veldrit. Wederom een lekker ritje. De lente mag nu al beginnen.

 

Zaterdag 25 januari 2014:

Droog weer, maar iets kouder dan vorige week. Desondanks een mooie opkomst van 8 man. Zelfs Feebie is er weer bij. Waarschijnlijk heeft hij de ingang naar zijn holletje niet meer teruggevonden. En ook Joshua heeft zijn warme nestje verruild voor een frisse fietstocht. Peet gaat vandaag weer als vaste gast mee, een echte volhouder. Rond 10:00 uur kort overleg: waar naar toe?. Nic weet nog wel wat leuke weggetjes richting tweelandenpunt. Jaja dit bestaat ook, of heeft hij het zelf verzonnen. Veel geslinger en vaak bergop. Wederom een verdeling in de groep tussen werkpaarden en sierpaarden, spreekwoord (=niet iedereen heeft dezelfde positie, de een moet harder of zwaarder werken dan de ander.) Of zijn het ezels omdat zij continue op kop rijden?

Kenmerk ezels: Ezels hebben een schofthoogte tussen 95 en 140 cm. Ze hebben lange oren, een pluim aan het eind van de staart, en een groot uithoudingsvermogen. Ze hebben een grijze of bruinachtige vacht.  De onderzijde, de snuit en de flanken vertonen lichtere kleuren. Het geluid dat ezels maken noemt men: balken. De reputatie van ezels dat zij eigenzinnige dieren zijn, heeft vooral te maken met hun bijzondere intelligentie en voorzichtigheid. Ik moet zeggen een aantal kemerken zie ik wel terug.

Onderweg enkel een klein accidentje met een ATB-er die zich letterlijk en figuurlijk tussen de groep worstelt. Na dik 50 km, koffiestop in Holset waar Peet ons trakteert of omkoopt om niet op kop te hoeven komen.  Na de pauze weer een kort uitstapje in het Belgenland. Eenmaal terug in ons eigen Limburg gaat het grotendeels vlak terug naar Stein. Wederom precies 100 km, in een iets normaler gemiddelde van 28,5 km/ uur. Maar wel al ruim 1000 hm hetgeen aangeeft dat het al een pittig ritje moet zijn geweest, althans voor de tijd van het jaar.

Nog even een citaat van Feebie: "Na mijn succesvolle rentree van vorige week kan ik morgen ook wel wat kopwerk verrichten, maar niet te veel. Het "maar niet teveel" bleef beperkt tot 0000 meter.

 

Zaterdag 18 januari 2014:

Midden in de winter, temperaturen boven de 10 graden, planten en bloemen steken hun kopjes boven de grond uit, bomen beginnen bijna spontaan te bloeien en zelfs Feebie heeft zijn winterslaap onderbroken. Of is hij toch bang geworden om de aansluiting met de klassiekermannen te verliezen, want of hij het echte rondewerk nu al aankan is nog maar de vraag, hij heeft immers altijd wel een slechte dag.  Dus afwachten hoe het hem vandaag zal vergaan. Het is trouwens druk in de keuken van Nic, het lijkt wel of er vandaag een meet en proef is met een of andere beroemde chefkok. Maar toch zijn de mannen gekomen om er een flinke tocht van te maken.  We vertrekken rond de klok van 10:00 uur met 7 man: Christian, Pieter, Febian, Nic, Arnaud, Jack en gastrenner Peet. Met wind in het nadeel richting Vise. Het is vooral Nic die vaak aan de kop van de groep sleurt. Stevig tempo trouwens. Vanuit Vise fietsen we verder richting Dalhem, Val Dieu en Aubel waar onze koffiestop staat gepland. Na de Pauze met grotendeels wind in de rug in dalende lijn richting Teuven om vervolgens de Loorberg in strak tempo te bedwingen. Via Gulpen, Ingber, Scheulder, Berg en Terblijt richting Houthem-Valkenburg waar we nog even een bandje moeten verwisselen (lek Christian) Vervolgens weer in een “rustig” tempo terug naar Stein. Precies 100 km en 30 km/uur. Een rit die zeker niet zou misstaan tussen de zomerritten. En onze Bauke (Febian) heeft het voortreffelijk gedaan, wel met wat minder kopwerk.

 

Zaterdag 11 januari 2014:

Zo langzamerhand begint duidelijk te worden hoe de rolverdeling binnen het Meulenteam zal worden voor het komende seizoen. Je hebt de mannen van het voorjaar, zeg maar de echte klassiekermannen, niet bang voor wat kou, wat wind, wat regen. En dan heb je de mannen van het ronde werk, zeg maar de watjes, die pas in april de fiets uit de schuur halen. De eerste groep stond vandaag weer aan de start voor een vlak rondje om Grathem: Jack, Nic, Arnaud, Pieter en Christian en nog een gastrenner, dit keer Nico Smeets. Met wind in de rug richting Noorden. Enkel een lekke band van Arnaud en een kudde runderen in de buurt van Thorn halen ons uit het ritme. Verder wordt er stevig doorgefietst. Ook op de terugweg met wind op kop valt het niet stil. In Stevensweert na 60 km toch nog even een koffie stop om de accu op te laden en vervolgens weer in sneltreinvaart terug naar Stein. Onderweg nog wat gedruppel maar toch nog droog thuis met een gemiddelde van net geen 31 km/uur. De klassiekers mogen er aan komen de mannen verkeren al in een goede vorm.

Zaterdag 4 januari 2014:

Vandaag staat de eerste trainingsrit van 2014  op het programma. 5 doorgewinterde mannen aan het vertrek: Christian, Pieter, Nic, Arnaud en Jack. Redelijke weersomstandigheden voor de tijd van het jaar. In een “rustig” tempo richting Zuiden. Onderweg een lekke band van Pieter voor de rest geen oponthoud. Koffiestop bij de Boswachter in Slenaken waar het gezellig druk is. Na de pauze nog even een lusje via de Voerstreek en vervolgens in gestrekte draf met wind in de rug terug naar Stein. Iets meer dan 90 km en 800 HM op de teller met een gemiddelde van 29 km/u. Mooi begin van het nieuwe jaar.

Zaterdag 30 november 2013

Rond 9:00 schijnt de zon volop alleen het wegdek nog zeiknat, toch staan er om 10:00 uur, 6 man aan het vertrek. Dezelfde als vorige week, alleen heeft Nic zijn plaats afgestaan aan Joshua. Als we vertrekken is de zon alweer achter de wolken verscholen, maar het is niet te koud. Na 5 km lekke band van Jack. Dus toch maar de iets bredere wegen aanhouden om herhalingen te voorkomen. Ritje via Klimmen en Voerendaal naar Gulpen waar het begint te regenen. Dus maar weer de snelste weg naar huis via Margraten en Meerssen. Na iets meer dan 60 km arriveren we weer in Stein, beetje nat, beetje veel vies en de fietsen nog veel viezer, dus de middag krijgen we ook weer om.

Zaterdag 23 november 2013

5 Meulemannen aan het vertek plus 1 gastrenner: Christian, Pieter, Nic, Arnaud, Jack en Peet. Voor vertrek belangrijkste onderwerp: hoe houd ik mijn voeten warm. Was vandaag niet echt nodig, ondanks een grijs wolkendek was het redelijk weer. Vandaag richting Noorden om de natte wegen in het zuiden te mijden. Inderdaad gelukt, hoe noordelijker hoe droger het wegdek. Lusje om Horn, met wind op kop en in strak tempo er naar toe en lekker wind mee op de terugweg. Na redelijk lange zoektocht uiteindelijk pauze in Stevensweert. Na de pauze in rap tempo terug naar Stein. Net geen 90 km met net 30 km/uur. Lekkere herfstrit achter de rug.

Zaterdag 9 november 2013:

Eerste wintertraining seizoen 2013/ 2014: 4 personen aan het vertrek, Christian, Pieter, Arnaud en Nic. Stevige wind, bewolkt en zon ongeveer 11 graden. Pauze in Aubel. Net geen 90 km met een gemiddelde van 29,00 km/uur