Extra ritten zon- en feestdagen

Zondag 15 juni 2014

Vier man aan het vertrek voor een rondje van 2 1/2 uur. Niet al te gek en een paar klimmetjes. Joshua heeft zijn auto en zijn achterwiel weer in orde. Geen tik meer, teminste in zijn wiel niet. Opvallend is dat Jack goed kan volgen en zelfs herhaaldelijk op kop komt. Hij klimt met de overige 3 mannen elke beklimming in het wiel mee omhoog. De positiewijziging op zijn fiets werpt zijn vruchten af. We slingeren wat door Zuid-Limburg en zijn weer precies op tijd terug. Klasse wegkapitein. En nog een redelijk gemiddelde ook nog voor een rustig ritje.

Donderdag 29 mei 2014 (Hemelvaartsdag)

Om verschillende redenen maar drie man aan de start voor het Hemelvaartsritje, Christian, Pieter en Joshua. Na een rustig begin gaat het tempo toch weer omhoog. Het zit wel goed met de conditie na de twee bpost bank toertochten. Een toch wel heuvelachtig parcours waarbij we regelmatig op de route van de Klim Classic terecht komen, waar we trouwens nauwelijks last van hebben. Even een uitstapje naar België en vervolgens in Slenaken weer de grens over. Na de beklimming van de Eperheide grotendeels vlak terug, met hoge snelheid, en kop over kop. Verder geen bijzonderheden tijdens de rit. Mooi op tijd thuis.

 

zondag 13 april 2014

Na de toch wel pittige rit van zaterdag willen 5 mannen de benen wel even lostrappen. Van het zestal van zaterdag is enkel Joshua  er niet bij, waarschijnlijk nog niet bijgekomen van de schrik van de valpartij of zit hij in Frankrijk? Een lusje om Zutendaal, vlak en over een aantal nieuwe wegen en fietspaden. Toch nog goed doorgetrapt op het binnenblad. Ruim voor 12:00 uur weer thuis waarna pas het echte herstellen kan beginnen. Op de bank Parijs Roubaix op tv volgen. Joshua niet gezien, dus zijn training over de kasseien is voor niks geweest.  Volgende week Pasen en AGR, dus zal er wellicht niet gefietst worden op de zondag.

zondag 6 april 2014

Wederom een extra zondagsritje. De gebroeders die even meegaan om “los te trappen” en Joshua die nog iets goed heeft te maken na de rustdag van gisteren. Hij is trouwens jarig vandaag, maar in tegenstelling tot Jack heeft hij geen vrijstelling voor het kopwerk. De overige mannen zien de bui waarschijnlijk al hangen en passen voor vandaag. Na een rustig begin waarbij de koers van gisteren wordt geëvalueerd, gaat het tempo toch al redelijk snel omhoog. Iemand die voor ons uit rijdt is een mooi richtpunt. Tot aan St-Geertruid wordt er een strak en mooi tempo gereden, ondanks de toch wel stevige tegenwind. In de buurt van St-Geertruid belanden we in de drukte van de toerversie van de Volta Limburg Classic. We hebben er overigens niet veel last van. Achtereenvolgens wordt de Bukel, de Banholtergrubbe en de Loorberg beklommen. Het gaat op het tandvlees en de vele toeristen worden voorbij gevlogen. Nadat we de Schweiberg zijn afgedaald gaat het via Wittem, Schin op Geul, Valkenburg en Meerssen terug naar Stein. De snelheid komt nauwelijks onder de 35 km/u. Met een ruime voorsprong op het tijdschema arriveren we om 11:50 uur weer in Stein. Op dat moment vallen er een paar druppeltjes. Dat zal die bui zijn die de overige mannen hebben zien hangen. Gemiddelde van 32,40 km/uur, was weer een lekker ritje.  

 

 

zondag 30 maart 2014

Omdat het wederom mooi weer is staan er vandaag ook nog eens 5 man aan het vertrek. Jack, Febian, Arnaud, Pieter en Christian. Een rustig ritje op grotendeels onbekend terrein, richting Gangelt. Hier is het zeker mooi fietsen en je komt nog eens ergens anders. Zelfs even de tijd genomen om de banaan, het broodje van gisteren of een reepje al staand te nuttigen en ondertussen luisteren naar de vogelzang. Volgens Jack nog nooit vertoond en hij zou wel eens gelijk kunnen hebben. Nog even via een lusje om Maaseik. Overal redelijk druk vanwege het mooie weer. Mooi op tijd thuis met 85 km op de teller. Lekker herstelritje.

 

 

zondag 23 maart 2014

Joshua had zijn fiets weer in orde (nieuwe ketting, cassette en het kraakje verholpen) en de Schleckies waren weer hersteld van de donderdagrit. Dus een nieuwe fietspoging op de zondag. Volgens weerman Nic, die ons uitzwaait, zou het vandaag tot 14:00 uur droog blijven. Ook nu weer een stevige wind waardoor er wordt besloten kop over kop te gaan rijden in kettingformatie zover dat mogelijk is met drie man. Voordeel is wel dat het tempo zo hoog blijft. Na Meerssen fietsen we door richting Valkenburg en Schin op Geul. De ketting loopt als gesmeerd en niemand verzaakt. Vanaf Schin op Geul rijden we richting Trintelen en vervolgens naar Klimmen hetgeen betekent dat er af en toe geklommen dient te worden. Maar ook nu blijft het tempo hoog, de mannen hebben er zin in al begint Joshua spijt te krijgen van zijn besluit dat hij vandaag is mee gegaan. Hij heeft nauwelijks tijd om te eten en te drinken, hoort trouwens ook niet in een ploegentijdritje. Ook moet er af en toe geschaafd worden aan zijn waaiertechniek, maar dat krijg je als je zo vaak op een Tacx traint, dan heb je nooit wind. Na Klimmen fietsen we richting Nuth waar we godzijdank een rood stoplicht krijgen waardoor we even op adem kunnen komen. We zitten tot dan met een gemiddelde van net geen 32 km/u. Om de tijdrit af te ronden fietsen we nog door Spaubeek richting Genhout waar het begint te druppelen. Hoe meer we richting Stein fietsen hoe natter het wegdek. Zelf houden we het droog maar de fietsen helaas niet. Dus dat wordt toch weer poetsen. Net als de Bluesbrothers een kort ritje alleen met een iets hoger gemiddelde maar het was dan ook een ploegentijdrit.

zondag 9 maart 2014

5 mannen aan het vertrek voor een "lostraprondje". Christian, Pieter, Arnaud, Febian en Joshua. Schitterend voorjaarsweer, dus dit keer bijna iedereen in korte broek. Vlak ritje om Maaseik en nog een extra lusje om Echt. Strak tempo van vooral Wielie Wielie. Ondanks de snelheid kunnen genieten van het mooie weer. Rit afgesloten op het terras van de Fontein, met o.a. echt voorjaarsbier. Was er heerlijk toeven.

Zondag 2 maart 2014

Terwijl de carnavalisten nog op een oor liggen zitten Christian, Pieter en Arnaud alweer op de fiets om wat bij te trainen. Wederom een lekker windje op kop richting Vise, waar het keerpunt is. Over de Hallembaye en vervolgens langs het kanaal terug richting Maasmechelen. Nog een extra rondje om Berg a/d Maas (veer) en dan terug naar Stein.

Maak een Gratis Website met JouwWeb