zaterdag 21 september 2013

Gepubliceerd op 21 september 2013 om 17:54

Lusje Herve met z'n twee

Alweer met z’n tweeën aan de start. Vrijdag heeft bijna iedereen zich via het FORUM afgemeld. Dus zit er niks anders op om er weer een koppelkoers van te maken. Misschien zou het verstandig zijn een tandem aan te schaffen. Nadeel is dan wel dat steeds dezelfde het kopwerk moet doen. Dus toch maar niet. We willen nog optimaal profiteren van het weer en de Zeelandconditie, dus besluiten we een ritje van ongeveer 130 km richting Herve te maken. Toch maar rustig van start gaan, want er staan toch de nodige hoogtemeters op het programma. Vlakke aanloop richting Eijsden waar we af en toe in de drukte van de Mergelheuvelland Tweedaagse belanden. Vanaf Eijsden is er geen enkele meter meer vlak en klimmen we in verschillende etappes en wat gekronkel richting Battice waar we het hoogste punt van vandaag zullen bereiken, 321 mtr.  Daarna volgt er nog een extra lusje om Bolland en Herve waarna we weer in Battice terugkeren. Ook vandaag zullen we niet pauzeren, gezien de huidige conditie is dat niet nodig.  Gelukkig staat er vandaag niet al te veel wind en dat beetje wat er waait  hebben we vanaf nu grotendeels  in de rug. We fietsen verder richting Aubel, inmiddels hebben we de meeste hoogtemeters achter de rug zodat we het tempo wat kunnen opschroeven. Dit is ook wel nodig want door het nodige klimwerk is het gemiddelde gezakt tot slechts 27 km/u. Via Teuven rijden we Limburg weer binnen. Van Euverum naar Rijmerstok loopt het nog even vals plat omhoog. Daarna gaat het in meest dalende lijn huiswaarts. Omdat we de rit goed hebben ingedeeld, kunnen we de laatste 20 kilometer weer goed doorrijden. Toch beginnen we de benen wel een beetje te voelen. Dat is natuurlijk het nadeel van een klein gezelschap. Toch komen we nog redelijk fit thuis. We hebben een mooi strak tempo kunnen aanhouden en hebben nergens oponthoud gehad, dus het was weer een leuk ritje. Toch mis je af en toe de stomme kal, het gehijg en gekreun en het gefoeter  van de andere mannen.  Dus nu maar hopen op een grotere opkomst voor volgende week

ingezonden door Christian


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Brenninkmeijer
9 jaar geleden

Geachte heer,

Namens het overgrote deel van het Meulepeloton, moet ik de beheerder van het KM klassement er fijntjes op wijzen dat er enkele bepalende voorwaarden in het regelement zijn ogenomen, welke van belang zijn voor het Km klassement. Als laatste , maar daarom niet minder belangrijk, staat de bepaling dat er minimaal 3 leden aan de tocht dienen deel te nemen. Dat is dus bij de laatste twee tochten helaas niet het geval geweest.

Ik verzoek u, doch dringend, om het KM klassement dan ook te wijziging conform bovenstaande opmerking. Ook u dient zich te conformeren aan de opgestelde eisen.

Mocht blijken, dat u binnen enkele dagen, het Km klassement niet heeft aangepast, dan rest mij niets anders dan gepaste juridische stappen te ondernemen. Ik hoop dat u het zover niet zult laten komen.

Hoogachtend,

Confrére Brenninkmeijer

Maak een Gratis Website met JouwWeb