nieuws 2012

.

 


Sommige fietsers blijven in de winter op de fiets zitten. Dat kan, bijvoorbeeld als aanvulling op een andere sport. Als je bijvoorbeeld drie keer per week een hardlooptraining doet, doe je er goed aan minstens één keer per 2 weken een fietstraining op de weg te doen, gericht op een hoge trapfrequentie. We raden de meeste fietsers af om de hele winter alleen op de wegfiets te blijven rijden. De kans dat je te vroeg in vorm bent en daarna gedemotiveerd raakt omdat je fietsmaatjes je langzaam inhalen, is te groot.

Alleen als je het type bent dat nooit fietsmoe wordt en dat bovendien een strikte planning aanhoudt van rustige trainingen in de winter, met veel variatie, is doorfietsen in de winter aan te raden.

Fietsen in het donker

Trainen in het donker kan bijzonder rustgevend zijn. Er is meestal minder verkeer en wanneer je op een verlaten weg rijdt ben je nóg meer alleen dan overdag. Ideaal voor rustzoekers. Tevens lijkt je snelheid hoger dan in werkelijkheid, doordat de duisternis de snelheid vertekent. In de Randstad is ‘nightbiking’ goed te doen: doordat er zoveel lichtbronnen zijn is het er nooit echt donker. Je hebt vooral goed licht nodig om jezelf aan medeweggebruikers te laten zien. Pas op met fietspaden die ter linkerzijde van een grote weg lopen. Het tegemoetkomend verkeer kan je makkelijk verblinden. In het donker trainen in, pak ‘em beet, Zuid Oost Drenthe, is echter een ander paar mouwen. Donker is daar nog echt donker waardoor je een krachtige straler op je stuur nodig hebt om de weg te kunnen vinden. Smalle, bochtige fietspaadjes zijn een crime. Een optie is om een gemakkelijk, vierkant rondje te kiezen met verlichting langs de kant, dat je vervolgens meerdere keren rijdt. Niet zo heel erg spannend, dat begrijpen wij ook wel. Dan kun je bijna net zo goed op een wielerbaan rijden. Overdekt, verlicht en een stukje warmer. Op al deze banen worden wintertrainingen georganiseerd.

Advies: Doorfietsen in de winter is alleen geschikt voor fietsers die nooit fietsmoe worden. Andere fietsers gebruiken het als aanvulling op krachttraining, hardlopen of spinning, om de juiste coördinatie vast te houden. Fietsers die van zichzelf weten dat ze in de loop van het seizoen fietsmoe worden, kunnen het trainen op de fiets het beste beperken tot 1 keer per week.

Fietsen in de kou

Onze ervaring is dat fietsen op de weg tot het vriespunt, bij redelijk windstil weer, goed mogelijk is. Waait het echter harder dan windkracht 3, dan neemt de grenstemperatuur toe tot 3 graden. Bij regen is dat 6 tot 8 graden. Doe je een intensieve duurtraining dan kun je bij een iets lagere temperatuur trainen. Zorg ervoor dat je met name handen en voeten en je romp warm houdt. Een bekende truc is om een plastic zakje tussen overschoenen en fietsschoenen te doen, om je voeten warm te houden. Meerdere handschoenen (dunne onderhandschoentjes) over de handen werken ook goed. Houd je romp warm door een jack dat aan de voorzijde winddicht is en aan de achterzijde niet, zodat aan die kant het zweet kan verdampen. Bij lange trainingen krijg je het aan het slot van de training meestal een beetje koud. Energie die normaal wordt gebruikt om warm te worden, wordt nu gespaard. Voor dat laatste koude uurtje neem je nog een extra windstopper mee.

De moraal van het verhaal

Fysiek sterk de winter uitkomen is niet zo moeilijk. Gewoon een beetje blijven fietsen. Mentaal sterk de winter uitkomen is lastiger. Je hebt snel te veel gefietst en bent daardoor niet gretig genoeg. Kies een winterbesteding die ervoor zorgt dat je fysiek niet te ver instort, terwijl je motivatie aan het begin van het seizoen op topniveau is: je bent nog steeds op je ideale gewicht ondanks de geweldige andijviestamppot met extra’s van het thuisfront en je gaat met veel zelfvertrouwen de eerste uitdagingen van het seizoen aan.

 


 

Geplaatst door admin

Lees meer »

.

 

Vandaag zondag 18 november staat de sluitingsactiviteit op het programma. Hoe, wat, waar is slechts bij de organisatie bekend de overige deelnemers weten nog van niets of hebben slechts een vermoeden. In totaal  zijn we met 11 leden en 8 partners. Van de leden zijn enkel Thei, Jos, Ruud en Jeffrey er niet bij. Rond 13:30 uur verzamelt zich iedereen op het Keerend, waarna we met auto’s richting Nuth vertrekken. Piet heeft voor alle zekerheid een schone string aangetrokken omdat hij verwacht dat we naar een parenclub zullen gaan. Het kledingadvies voor Brigit van Jack was, bikini en handschoenen tegen de kou. Eenmaal in Nuth aangekomen lopen we door een smal steegje. Zou Piet dan toch niet voor niks een schone string hebben aangetrokken. Helaas voor hem en een geluk voor de overige deelnemers belanden we in het mooie schietlokaal van Handboogschutterij "St Hubertus". Nadat we welkom zijn geheten, uitleg hebben gekregen en de eerste consumpties en snacks zijn genuttigd worden de groep in tweeën verdeeld. Een sterke groep, die het slechtste materiaal krijgt, en een mindere groep. (Nee grapje he!) Al snel vliegen de pijlen boven, langs, onder maar ook op het bord. Sommige hebben toch aanleg voor dit soort werk. Na wat oefenen komen de echte Winnetous en Robin Hoods naar boven. Andere komen niet verder tot niveau Kluk Kluk, enkel de veer ontbreekt. Ook de smoesje nemen toe. Scheve boog, verkeerde pijlen, vormgebrek, omgekochte scheidsrechter of begint de alcohol al zijn werk te doen. Sommige dames doen het zeker niet onder voor de heren, maar dit kan ook toeval zijn. (alweer een grapje) Na een tweetal schietrondes blijkt dat met name Roger en Febian het goed gedaan hebben. Er wordt afgesloten met een afvalronde waarbij het bord steeds verder naar achter wordt verplaatst. Joshua wint dit bij de heren en Elles bij de dames. Beide ontvangen een kleine attentie hiervoor. Vervolgens worden Uge en Jo nog bedankt door de Alpengroep 2012, en ook Els en Nic ontvangen een attentie als dank voor het elke zaterdagmorgen beschikbaar stellen van de keuken en de hersteldrank die na afloop van sommige ritten werd verstrekt. Nadat ook Christian, door Nic uitgebreid, middels een sinterklaasgedicht, is bedankt voor hetgeen hij afgelopen jaar voor de club heeft gedaan en daarbij verrast wordt met een tas cadeaus, bedanken we de gastvereniging en vetrekken we rond 17:00 richting “de Meule” in Genhout om de dag op een gezellige manier af te sluiten met een 3 gangen diner en het daarbij behorende drankje. Daarna vertrekt rond 21:00 uur iedereen weer naar huis.

Het was een mooie afsluiter van een zeer geslaagd seizoen. Natuurlijk dank aan iedereen die een bijdrage heeft geleverd om dit te realiseren. Febian de “penningmeester”, Christian de webmaster, Arnaud, Jack, Christian, Febian en Nic als organisatoren van de vakantieweek of weekend, en natuurlijk ook de wegkapiteins en zij die kopwerk hebben verricht, dus eigenlijk iedereen.

Voor de foto's klik hier.


 

 

Geplaatst door admin

Lees meer »

.

Afgelopen vrijdag 26 oktober vond de opening plaats van de nieuwe (veel grotere) Specialized Concept Store van Rings Goirle. Was de oude zaak al mooi, deze is nog mooier. Voor de liefhebber van Specialized meer dan een bezoekje waard. Sinds de nieuwe formule van Concept Store vinden veel wielerliefhebbers de weg naar Goirle. Hans en Erwin Rings hebben zeker geen spijt van de ingeslagen weg en staan volledig achter hun product.

Voor een impressie van de nieuwe zaak klik op het logo hieronder:

Geplaatst door admin

Lees meer »

.

Je hebt meer fietsclubs waar een verslag op de site staat. zoals hier beneden. Dit is z'n verslag dat je op elke site kunt zetten. Dit is tevens een oproep om ook eens een verslag in te sturen.

Vandaag vertrokken we met een prachtige zonnetje, de temperatuur was perfect, een blauwe hemel, geen WK stress meer, gewoon lekker met je fietsvrienden de natuur in, de vrijheid tegemoet, heerlijk die gezonde levensstijl, lekker in je vel, goed zorgen voor je lichaam, je geest, je familie en jezelf natuurlijk. En dat laatste was het thema van vandaag.

Vrijheid pakken
Mannen waren gemaakt om te jagen, het vlees binnen te halen, het lichaam perfect in orde om die beslissende sprint te maken en met je zelfgemaakt wapens het dier tot prooi te maken en het beest in jezelf te temmen. Als je thuis kwam kroop je op de (of een) vrouw en probeerde je de avond al etend en kijkend in het vuur door te brengen, rust, ontspanning. De vrouw lette overdag op het nest en het kroost en kon met haar ogen een hoek van 180 graden in de gaten houden. Mannen niet, die konden alleen maar focus op het dier in de verte. De rollen waren duidelijk. Vrijheid, avontuur en intuitie!


Wat is er van over van al die vrijheid. Een paar uurtjes fietsen op zondagochtend. De rest van de week hangt aan elkaar van verplichtingen en moeten. Mannen, zorg dat je die uurtjes voor jezelf houdt, lever ze niet in aan je werk of vrouw. Want gezin en werk varen wel bij deze ontspanning. Het is de sprint naar de prooi, het is het kijken in het vuur, het is het alert zijn voor de gevaren op de weg. Hierdoor voelen we ons weer de man, die we af en toe even kwijt zijn.

Drank loslaten
Dan de drank, blijf er van af, het takkelt je lichaam af, het stompt je geest af, je neemt verkeerde besluiten, zoals blijven liggen in bed op zondagochtend, mensen blijf er af, ik zie te veel voorbeelden dat het mis gaat, is niet elke avond hetzelfde met drank, het lijkt zo leuk, maar je weet de helft niet meer en de andere helft moet je je excuus voor maken. Mensen, mannen, blijf er van af.


Als we met heel de A-ploeg wat vaker de bovenstaande principes zouden aanhouden, onze vrijheid niet laten afpakken op zondagochtend en de drank loslaten, zou het drukker zijn op zondagochtend.


 

Geplaatst door admin

Lees meer »

.

Vorige week nam Roger deel aan een Offroad Triathlon in Belgie. In de de algemene uitslag werd hij 7de. In zijn klasse H40 werd hij 1 ste. Een mooie prestatie. Dus namens de meulemannen gefeliciteerd!

Heren 40 (H40)

1   7 Sijen Roger Elsloo 142 H40 1* 0:07:04 ( 8 ) 0:49:27 ( 9 ) 0:22:34 (14 ) 1:19:05

2 11 Fraussen Noel Maasmechelen 169 H40 2* 0:07:24 (14 ) 0:52:19 (16 ) 0:21:18 ( 7 ) 1:21:01

3 15 Fraussen Jean-Pierre Urmond 170 H40 3* 0:07:51 (22 ) 0:51:29 (13 ) 0:23:29 (22 ) 1:22:49


 

 

Geplaatst door admin

Lees meer »

.

Joshua is al volop bezig met de voorbereiding van de fietsvakantie 2013. Inmiddels heeft hij tijdens het WK contact gelegd met Erik Dijkstra, bekend van de Jakhalzen en Tour du Jour, die een reportage wil maken van de fietsvakantie. De naam van de wielerreportage is inmiddels bekend, "Van Oost naar West"
Waarom er gekozen is voor deze titel is nog niet bekend, wellicht dat Joshua al meer weet. De man rechts van Erik Dijkstra is trouwens de Chiep. Welke rol dat hij bij de onderhandelingen gespeeld heeft is niet duidelijk. Wellicht dat hij het bier gesponsord heeft.


Geplaatst door admin

Lees meer »

.

 

Afgelopen woensdag bezochten Joshua, Pieter en Christian het WK tijdrijden voor professionals te Valkenburg. Al lopend naar de finish belanden ze in de wielerbeurs waar ze in gesprek raken met Tjarco Cuppens die in de stand van Willems staat en Pieter en Christian “overhaalt” deel te nemen aan het “WK bandenwissel” georganiseerd door Math Salden. Degene die aan het eind van het WK de snelste tijd heeft neergezet ontvangt een setje wielen. Beide broers gaan de uitdaging aan en klokken een tijd van 2:08 min. voor Christian en 2:43 min. voor Pieter. Helaas niet voldoende want de snelste tijd is 1:28 min (na een paar keer oefenen) Het ging op een paar punten fout, vreemde pomp, binnenband te lang en gat voor de ventiel was te klein, en natuurlijk de spanning en zenuwen waardoor kostbare secondes verloren gingen, aldus Christian. Volgens Flavio Pasquino, de spreekstalmeester ligt het bij wielrenners altijd aan het materiaal en nooit aan hun zelf. Toch nog wat oefenen dus of we moeten Piet even langsturen. Omdat Christian het onderlinge duel had gewonnen mocht hij een fietscomputer in ontvangst nemen. (het goedkoopste model uit de collectie van Math Salden) Hij is trouwens te koop. Bieden vanaf 1,- euro.

Wat betreft de wedstrijd was het spannend maar dat hebben we allemaal op TV kunnen zien. Wat betreft de belangstelling was het in het begin nog niet al te druk, maar tegen het einde was het met name op de Cauberg gezellig druk. Een andere Meuleman, Feebke was vandaag VIP. Hoe met hem is afgelopen is niet bekend

 


 

Geplaatst door admin

Lees meer »

.

 

klik op logo voor meer info

De beurs wordt gehouden in Jaarbeurs Utrecht.

Van vrijdag 12 oktober t/m zondag 14 oktober 2012 bent u van harte welkom.

Openingstijden

Vrijdag 12 oktober 12.00 - 21.00 uur
Zaterdag 13 oktober 10.00 - 17.00 uur
Zondag 14 oktober 10.00 - 17.00 uur
   

Maandag 15 oktober is er een vakdag die exclusief geopend is voor vakhandel en pers.

Exclusief voor trouwe bezoekers: betaal nu geen €15,50 maar slechts €12,50 per kaartje!

 


 

Geplaatst door admin

Lees meer »

Bananen

Bananen

5 sep. 2012

.

 Banaan eten net zo goed als drinken sportdrank

Een banaan eten heeft net zoveel effect bij het aanvullen van het energiepeil als het drinken van koolhydraatrijke sportdrank. Dat blijkt uit een studie van Amerikaanse wetenschappers die is gepubliceerd in het vakblad Plus One.

Veertien wielrenners deden mee aan een onderzoek in een tijdrit over 75 kilometer. De ene testgroep at om de 15 minuten 0,2 gram koolhydraten via een banaan, de andere testgroep nam 0,2 gram koolhydraten op via een sportdrank. Het effect op de sportprestatie was nagenoeg gelijk. Opvallend bij de bananeneters was wel de productie van dopamine. Hoewel het niveau van dopamine bij de renners laag was en geen aantoonbaar effect had op de sportprestatie, adviseren de onderzoekers wel om nader onderzoek te doen naar het effect van het eten van banaan op de sportprestaties. Mogelijk heeft het eten van een grote dosos banaan tijdens het sporten namelijk wel een prestatie bevorderend effect.

Ook heeft het eten van bananen een aantal andere positieve effecten ten opzichte van het drinken van sportdrank. Bananen bevatten ook antioxidanten, voedingsvezel, kalium en vitamine B6. Bovendien, zo stellen de onderzoekers, zijn bananen aanzienlijk goedkoper dan sportdranken.

 


 

Geplaatst door admin

Lees meer »

.

Agelopen zaterdag (30 juni) vond in Luik de start van de Tour de France plaats. Reden voor een aantal meulemannen een bezoek te brengen aan deze stad aan de maas. Christian, Pieter, Joshua, Febian, Nic Arnaud en Jo als oppas. Met twee auto's vertrokken we richting Luik, waar we even achter de grens in een file belanden. Eenmaal op de parkeerplaats worden we met pendelbussen naar het centrum gebracht. Vanaf dan belanden we in een gezellige drukte en zien we de reclamekaravaan langs trekken. Achter de start/finish lopen we langs de ploegbussen en materiaalwagens waarna we de ontknoping van de proloog volgen. Het was een leuk uitstapje.

Hieronder een paar foto's:

Voor meer foto's klik hier

 


 

Geplaatst door admin

Lees meer »

.

 
Knieklachten komen voor bij 21-65% van de fietsers. De meest voorkomende knieklacht is pijn achter en rond de knieschijf. De oorzaak is een verkeerde sporing van de knieschijf bij het strekken van de knie en/of een verkeerde positie van de knie ten opzichte van de voet en/ of heup. Vaak staat bij deze klacht het zadel te laag of te ver naar voren. Pijn aan de buitenzijde van de knie wordt meestal veroorzaakt door een te hoge stand van het zadel of een zadel dat te ver naar achteren staat.

Bepalen zadelhoogte

Een methode om de hoogte van het zadel te bepalen is door op het zadel te zitten met de hakken op de pedalen. Tijdens het fietsen moet de knie nu net gestrekt zijn zonder met het bekken op het zadel te schuiven. Een andere, meer nauwkeurige methode om de positie van het zadel te bepalen is door middel van een dynamische fietspositiemeting, waarbij aan de hand van videoanalyse de ideale positie wordt bepaald (zie kader een goede fietspositie kan blessures voorkomen).

Bepalen zadelpositie

De voor/achterwaartse positie van het zadel kan worden bepaald door een loodlijn vanaf de zadelpunt naar beneden te laten vallen. De loodlijn dient circa 5 – 10 cm achter de trapas te liggen. Een dameszadel is iets korter, dus daar moet rekening mee worden gehouden.

Afstellen schoenplaatjes

Ook een verkeerde afstelling van de schoenplaatjes kan resulteren in knieblessures. Belangrijk is dat de as van het pedaal recht boven het gewricht van de grote teen zit, daarnaast is het belangrijk om te kijken wat de neutrale voetas van iemand is als hij of zij ontspannen staat of ligt. De neutrale voetas mis of de voeten recht vooruit staan of iets naar buiten gedraaid zijn. Staan de voeten iets naar buiten toe, dan moeten de schoenplaatjes ook iets naar buiten geroteerd staan

 


 

Geplaatst door admin

Lees meer »

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zondag 20 mei deed Roger mee aan de stadstriathlon van Weert. Hieronder zijn verslag.

De triathlon is me best aardig afgegaan, alleen het zwemmen de eerste 500 m. blijft shit, bril beslagen en dan in de meute je weg vinden in water van 16 graden, ik heb zo ongeveer het hele kanaal verkend voor ik de goed kant uitging, inhouden is geen optie want ze kruipen achter letterlijk over je heen. ik deed mee aan de OD (olympische afstand, 1,5 km zwemmen, 40 fietsen en 10 km lopen) in Weert. uiteindelijk lekker in het ritme kunnen komen en had soms het gevoel waar is iedereen, snap achteraf waarom, iedereen zwom rechts uit de stroming, ik lekker door het midden tegen de stroom in, van je fouten moet je leren, nou ik heb nog heel veel te leren, al met al zeker 5 min. laten liggen op het zwemonderdeel.Dan de eerste wissel, kom bij mijn fiets aan, weg helm en fietsbril helemaal zoek, helm lag ergens op de grond en bril foetsie. Ik heb een minuut of wat stom en verbouwereerd staan kijken, en wat zie je dan, aërodynamische spaken in je fiets en iets wat op een bril lijkt, goed verder aangekleed en met een record trage wissel van bijna 4 minuten op de fiets gesprongen, en daar komt het Meule spektakel goed van pas, met bijna 37 km /u gemiddeld heb ik de 40 km afgejakkerd, stayeren niet toegestaan uiteraard. hierna eens een zeer snelle wissel van een minuut en lekker gaan joggen, waar maken al die mensen zich druk om, het was een wedstrijd, O ja, toch maar wat harder gaan rennen, uiteindelijk met 13km/h gemiddeld de 10 km vol gemaakt. Ik ben best wel fris gefinisht en heb me niet leeg gelopen, fijn op tijd mijn gelletjes gepakt en heb eigelijk best wel lekker gepresteerd.

Snelste tijd was 2.10 voor de heren 40-50 jr, ik zat op 2.27 en ben als 18e geëindigd.

Op de site van stadstriatlon Weert staan alle uitslagen. klik hier

 


 

Geplaatst door admin

Lees meer »

.

 

Het bewijs is geleverd. De gelukkige winnares is Anita Demandt.(voor degene die Anita niet kent, zij is de echtgenote van Peter. En wie Peter niet kent, dat is de jongeman rechts op de foto) Zij zal dus volgende week een stukje meefietsen.

 

Een van onze leden zal a.s. zaterdag de opnames bijwonen van het programma "PAU!L" Dit programma zal zaterdagavond worden uitgezonden om 20:30 uur op NED 1. Dus allemaal kijken en zoek naar ons lid. Misschien wordt hij zelfs deelnemer aan de "vladip" Degene die hem het meest ziet mag volgende week op kop rijden.

Geplaatst door admin

Lees meer »

.

Na 29 keer Klimmen-Banneux-Klimmen (KBK) te hebben georganiseerd, heeft de WTC Klimmen na ampele overwegingen besloten vanaf 2012 te gaan voor een geheel andere route. Deels door de problemen die we vorige jaar in België hebben ondervonden, maar ook indachtig het spreekwoord "verandering van spijs doet eten", hebben we dit besluit genomen.
We gaan dus op 22 april 2012 naar Monschau: KMK2012!
Voor onze organisatie een mooie, nieuwe uitdaging, voor onze deelnemers een mooie en afwisselende tocht door prachtige delen van het Belgisch/Duitse Venn-gebied en delen van de Eifel. Uitdagend door de talrijke beklimmingen, boeiend door de vele mooie landschappen.
Ook nu hebben we weer gekozen voor een lange en een kortere tocht. Op dit moment zijn alle aanvragen naar de betreffende gemeenten en provincies verstuurd, want dat hoort tegenwoordig zo. Nu nog een kwestie van hopen en afwachten tot alle vergunningen binnen zijn en dan kan de inschrijving worden geopend!
Ons streven is zoals vorig jaar 1 maart!
Wat dat betreft horen jullie uiteraard nog van ons.

Wij wensen natuurlijk iedereen veel succes bij de training
en tot de 22e!

Voor verdere info klik hier

 


 

Geplaatst door admin

Lees meer »

.

Van een van onze huisfotografen ontvingen wij een foto gemaakt tijdens de "Omloop het Nieuwsblad" Het is Joshua Petacci die, zo het lijkt, vrij gemakkelijk voor Tom Boonen uit fietst. Hij is dus de man in vorm, die we zaterdag in de gaten moeten houden. De Raboman die links valt is Lars Boom. Rechts naast Joshua, de latere winnaar Sep Vanmarcke. Joshua eindigde als 99ste in het peloton. Toch een mooi resultaat voor de kopman van "de Meule"

Geplaatst door admin

Lees meer »

.

WTC Aan de Meule heeft er 2 nieuwe leden bij. Het betreft Trudy Ehrens (de zus van Ruud) en Willem Giesen (broer van Joshua en beter bekend als Willem Holleeder) Trudy werkt momenteel als poetsvrouw in het nieuwe winkelcentrum van Stein. (waar de pap al niet goed voor is he!) Zij zal zich o.a. gaan bezig houden met het onderhoud en schoonmaken van de fietsen. Willem was toevallig vrij en verveelde zich en weet wel aan het goede spul te komen en zal zich dus voornamelijk bezig houden met de verzorging van de Meulerenners. Daarbij moet met name gedacht worden aan het toedienen van "vitamines".

Wij wensen beide veel plezier toe bij de Meule. Hieronder een tweetal foto's van de nieuwe aanwinst.

Geplaatst door admin

Lees meer »

.

 

Vanaf 1 maart 2012 zal het gehele assortiment van BORN SPORTSCARE compleet veranderen van design, naam en zullen verschillende nieuwe producten worden toegevoegd. Vanaf 1 maart zal er dan ook een nieuwe prijslijst zijn. Zodra we deze ontvangen krijgen jullie die per mail toegestuurd zodat jullie wederom de mogelijkheid hebben om producten te bestellen.

 

 

 

 


 

 

 

Geplaatst door admin

Lees meer »