nieuws 2013-2016

 

 

 

Je kunt reageren op het nieuws door een reactie te plaatsen.

 

3 januari t/m 17 januari 2016

Logo-2.jpg

 

Bij Van der Valk Sport Center bieden wij naast sportieve uitdagingen, een totaal concept met betrekking tot lifestyle en vitaliteit. Zo kunt u ook bij ons naast fitness en groepslessen ook terecht voor diverse massages, fysiotherapie, yoga, solarium en persoonlijk voedings-, en bewegingsadvies. Om dit extra onder de aandacht te brengen organiseren wij In de periode van 3 januari t/m 17 januari de Vitaliteitsweken.

Geheel vrijblijvend kennis maken met ons Sport Center

Gedurende deze periode kunt u kosteloos en geheel vrijblijvend binnenlopen voor:

 •  Eén van de vele groepslessen
 •  Small Group Fitness
 •  Eén van de Yoga sessies van Yogaplace
 •  Voedingsadvies en (h)eerlijke recepten
 •  Gratis lichaamsanalyse

Daarnaast is er dagelijks een smoothie-proeverij en komt u in aanmerking voor diverse kortingen op massages en Personal Training Sessies
Redenen genoeg om geheel vrijblijvend een bezoek aan ons Sport Center te brengen! De enthousiaste medewerkers van ons Sport Team helpen u graag met een goede start in 2016!

 

 

Lees meer »

Er zijn al wat datums bekend voor 2016

 

- Zaterdag 12 maart:  Omloop van Vlaanderen (Gent) - DVV Cycling Tour
- Zaterdag 19 maart:  Ename Classic (Zottegem) - DVV Cycling Tour
- Zaterdag 2 april :     Ronde van Vlaanderen Cyclo (Brugge/Oudenaarde) -   Skoda Classic Challenge
- Zaterdag 9 april :     Paris-Roubaix Challenge - Skoda Classic Challenge
- Zaterdag 16 april:    Peter van Petegem Classic (Aalst) - DVV Cycling Tour
- Zaterdag 23 april:    Liège-Bastogne-Liège Challenge - Skoda Classic Challenge
- Zondag 1 mei:         La Philippe Gilbert (Aywaille)
- Zaterdag 7 mei:       Flèche de Wallonie (Spa) - DVV Cycling Tour
- Zondag 15 mei:       Tilff-Bastogne-Tilff - DVV Cycling Tour
- Zaterdag 21 mei:     La Chouffe Classic (Houffalize) - DVV Cycling Tour
- Zaterdag 28 mei:     Tour de Namur Cyclo (Namur) - DVV Cycling Tour
- Zaterdag 4 juni:       Grinta Challenge (Tournai - Pays des Collines) - DVV   Cycling Tour

 

 

 

Lees meer »

Wie veel traint moet ook veel eten. Dat is een simpele logica, maar volgens Keith Baar van de Universiteit van California heeft het toch zin om een à twee keer per week op de nuchtere maag te trainen.

 

Volgens Baar is dat namelijk niet alleen goed voor je vetverbranding – die wordt bij een nuchtere training gestimuleerd – , maar ook je duurvermogen en andere effecten zullen erdoor verbeteren.

Mocht je het willen proberen, dit is Baars advies:

Train een à twee keer per week op een bijna nuchtere maag
Drink eerst een cafeïnedrankje met 3 milligram cafeïne per kilogram lichaamsgewicht
Drink voor de training ook nog een sterk verdunde sportdrank
Train een fors aantal uren op een heel lage intensiteit.

Lees meer »

hoe moet ik opnieuw beginnen te trainen na een paar weken rust?

 

VRAAG: Na mijn eerste doelen (de voorjaarscyclo's) ben ik wat stilgevallen. Kan ik nu direct weer voluit beginnen trainen of moet ik opnieuw vanaf nul beginnen opbouwen?

ANTWOORD (Wim Van Hoolst, Energy Lab): We hebben allemaal wel een periode waarin we, vaak met flinke tegenzin, minder met de fiets kunnen rijden dan gepland. Naast een slecht humeur en verveling, kan het ook nefast zijn voor de schitterende conditie waarin je verkeerde. Als iemand een brood naar je gooide, kwam het gesneden terug. Maar een korte rustperiode kan eigenlijk helemaal geen kwaad. Je moet voor jezelf de beste combinatie vinden tussen trainen en rusten en daarbij kun je je houden aan enkele basisregeltjes.

STEKKER ERUIT

Wie zowel de voorjaarscyclo's wil rijden als de najaarsritten en alles wat ertussen ligt, moet zeker zijn capaciteiten kennen, want een heel seizoen koersen is naast fysiek ook mentaal zeer vermoeiend. Als je een voorjaarsklassieker gereden hebt en je plant een tweede klassieker in augustus of september, kan het absoluut geen kwaad om de fiets tien dagen volledig aan de kant te laten staan. Trek de stekker eruit en ga eens op reis zonder je fiets. Weersta ook op je vakantiebestemming aan de drang om een tweewieler te berijden. Na die tiendaagse periode van complete rust mag je de trainingen hervatten. Dan voelen de meesten zich een pak beter en dat zal duidelijk merkbaar zijn in het tweede luik van het wielerseizoen. Door je lichaam enkele dagen recuperatie te gunnen, ben je opnieuw voldoende fris om nieuwe doelen na te streven. Op fysiek vlak, maar ook mentaal ben je dan weer sterk genoeg om af te zien en diep te gaan. Ten slotte zal je merken dat je ook later op het seizoen nog kwalitatieve trainingen kan afwerken waar het anders harken zou worden.

REGEL: 1/1.5

Wanneer je de fiets langer dan tien dagen niet aanraakt, spreken we over een heel andere aanpak. Hoe langer de rustpauze, hoe langer het zal duren eer je terug dat goede vormpeil te pakken hebt. Stel nu dat je vier weken niet trainde, dan moet je een zestal weken werken om hetzelfde niveau te bereiken. De verhouding rustperiode (in weken uitgedrukt) - trainingsperiode (ook in weken uitgedrukt) om terug op niveau te komen is 1/1.5. "Een weekje extra zal nu ook het verschil niet maken", kun je dus beter achterwege laten als excuus. Maar staar je niet blind op deze regel: bij sommigen gaat het iets sneller dan bij anderen om terug hoogdagen te beleven.

Wie zich specifiek voorbereidde op voorjaarscyclo's zoals de Ronde van Vlaanderen, moet echter niet beginnen panikeren bij een tijdje inactiviteit. Om die cyclo's te kunnen rijden, had je waarschijnlijk al een goede opbouwperiode uitgestippeld. Die brede basisconditie kan zeker in je voordeel spelen doorheen het wielerjaar. Als je een tijdje out bent, heb je toch die kilometers al in de benen en moet je niet vanaf nul herbeginnen. Want op een korte periode verlies je niet veel van je capaciteiten. Na twee à drie weken trainen ben je zeker terug op niveau. Wie zich langer niet bezighoudt met de fiets, moet de regel 1/1.5 onthouden. En wat meer tijd proberen vrijmaken. Of discipline kweken...

Lees meer »

mooie prestatie Roger.

cropped-zwemmer--STL-Ocean-Lava.jpg

 

Uitslag algemeen 108 st in een tijd van 5:20:33 uur, in de klasse 45-49 jaar 13de

 

zwemmen   1,9 km  tijd 0:33:12  uur

fietsen      90,0 km  tijd 2:58:06  uur (1 x lekke band)

lopen        21,0 km  tijd 1:44:13  uur

 

Hieronder het verslag van Roger

 

Tja hoe is het bevallen…..Op zich binnen de uren die ik aan voorbereiding heb gespendeerd ben ik tevreden met het resultaat.
Het zwemmen voelde niet echt lekker, maar dat voelt het nooit in zo’n wedstrijd. Die massa start is chaos en na 500 m begin je eigenlijk pas warm te draaien en in het ritme te komen. Mijn zwemtijd was wel mijn beste tot nu toe, ook in vergelijk met de eerdere korte triathlons. Kracht/tech training. heeft zijn steentje bijgedragen maar dat realiseer je je pas achteraf. Dan een nette wissel zonder fouten, dat geeft rust voor het volgende onderdeel behalve als je dan relaxed op de fiets stapt en wegrijdt zonder vooruit te komen, de ketting lag eraf???????, gelukkig met opschakelen snel erop gekregen en trappen maar. Eerste ronde 31 gem, na het zwemmen, niet verkeerd dacht ik, tot die zuidenwind ging aanwakkeren in ronde 2 met regen, Arghhh, het zal ook niet meezitten. In de 2e ronde bij winkelcentrum stein dacht ik dat ik lek had want achterwiel slipte een paar keer weg, even gestopt maar gelukkig niks aan de hand, ik was wel gewaarschuwd op dat moment. Maar goed, veel lekrijders en pechvogels met net te veel risico in de bochten die onderuit gingen, slingerberg halverwege en onderaan de bocht bij het kanaal waren populaire plaatsen om het asfalt van dichtbij te onderzoeken. gelukkig niet mijn doel van die dag dus iets ingehouden in de bochten en bergaf. De maasberg was zo glad dat mijn achterwiel alle kanten opging. Tot laat in de 4e ronde kanaaldijk richting snijdersberg bleef mijn gem. steken op 30,4 en ik was er op dat moment happy mee totdat PPPPSSSSSSSSSS, ik dacht wie zit er nu achter me te sissen maar het was mijn eigen achterwiel dat even met me wou babbelen. In niet mis te verstane taal heb ik toen een hartig woordje met met fiets gesproken, die had hier niet van terug en bij het zien van het reservebandje en CO patroon heeft die zich koest gehouden, wel 7 min naar de haaien….. Stiekem naar mijn horloge kijkend had ik zoiets van, binnen de drie uur moet het fietsen nog net lukken, dus zover het nog ging redelijk tempo gehouden, maar de Snijdersberg en Maasberg begonnen pijn te doen. Na een snelle wissel begonnen met lopen en dit ging echt fijn! Mijn benen voelden eigenlijk net zo als na een pittige loopsessie maar nu moest ik nog beginnen, kom op dacht ik, het is altijd de eerste km maar…. Het ging wel wat beter maar tempo zat er niet echt in, Nu komt mijn enige blunder van de dag om de hoek kijken…..


Breakfest!!!


Om 8.00 ontbijten is dus gewoon te laat, wat subtiel onder het fietsen aankondigde "Hallo je boterhammetje is er ook nog" die begon al hardlopend te schreeuwen om aandacht. Gelletjes ben ik maar sporadisch gaan gebruiken met water maar mijn maag stootte constant op. Vervelend maar gelukkig niet dramatisch, maar al met al geen fijne loopstart. De laatste ronde dacht ik gelukkig nog maar een ronde hierna, maar de laatste 3 km vanuit de haven weer richting finish ging het lopen zeer stroef. Terwijl mijn looptijd niet echt beroerd was had ik hier stiekum gehoopt achteraf een km harder te lopen waardoor ik net binnen de 5 uur binnen zou zijn.


Tja en dan kom je binnen en denk je gek genoeg ik moet iets fatsoenlijks eten, grote steak met frieten en lekkers na, we zijn dus buitenshuis gaan smullen.
Mjam Mjam, plezier en na fun zijn er nog steeds want door de vele slokken Maaswater zit ik nu al de hele middag op de pot: Schijtziek wordt je van Triathlon, volgend jaar weer…..

steak_sm.jpg          De welverdiende steak met frites

 

 

Lees meer »

De terugkeer van een wielerlegende

Vandaag wordt de laatste winterrit verreden met een mooie opkomst van 7 man. Opvallende aanwezigen zijn Febian (winterslaap en carnaval) en Joshua (teveel om op te noemen). De overige mannen lijken klaar voor de seizoenstart. In het begin doet Roger nog wat kopwerk, maar naarmate de rit vordert bivakkeert hij ook vaak op de achterbank. Vooral voor Joshua is het vandaag harken, afzien, en kapot gaan. Maar ook Febian heeft wel eens betere dagen gehad. Een heuvelachtig ritje via een omweg richting Slenaken. Het zijn Pieter, Christian, Nic en Arnaud die het kopwerk wat verdelen. Bij de Boswachter in Slenaken is het bijtanken en bijkomen voor een aantal mannen. Koffie en vlaai. Na de pauze meteen weer de Loorberg omhoog. Er volgen nog wat heuveltjes en nog een extra lusje om het vliegveld. Voor sommigen op het tandvlees. Maar de mannen in vorm passen keurig het tempo aan. Dan maar geen finale vandaag. De Maasberg is het laatste obstakel van de dag, waarna we rustig naar huis peddelen. Compliment voor Febian en Joshua die amper op de weg hebben gefietst. Net geen 1000 hm en toch een keurig gem. van 29 km/u. Volgende week de eerste officiële rit van het nieuwe seizoen.

 

 

 

Lees meer »

Sjravele door het Sjravelriek

Je hebt carnavalsvierders en je hebt echte sportmannen. Dus geen al te grote opkomst. 4 man, Christian, Pieter, Roger en Arnaud. Redelijk weer, maar stevige wind. De eerste 45 km is het sjravele. Poe hey, wat een wind. Via Slenaken richting Plombieres waar wat lichte motregen naar beneden valt. Bij Sippenaeken de grens weer over en op zoek naar een pauzeplaats. De meeste zijn nog dicht of gesloten. Dan maar richting Trintelen waar we bij de Bernhardushoeve zullen pauzeren. Het is warm in de serre mede door de zon die inmiddels tevoorschijn is gekomen. Na de pauze met wind in de rug terug naar Stein. In Genhout rijden we het “Sjravelriek” binnen. Toeval? Maar een heerlijk en toch wel pittig (>1000 hm) ritje achter de rug. De mannen hebben het werk weer keurig verdeeld.


sjaone vastelaovendj en tot volgende week

 

Totaaloverzicht is weer bijgewerkt. klik hier

 

 

Lees meer »

Zonnig maar aan de frisse kant

4 man sterk voor een echte winterrit. Arnaud, Roger, Christian en Pieter. Rustig begin richting St-Geertruid. Gelukkig de wind in de rug en de zon op kop waardoor de kou eigenlijk wel mee valt. Prima werkverdeling, twee aan twee. Na St-Geertruid richting Slenaken waar we zullen pauzeren. Koffie met vlaai en genoeg gespreksstof. Na de pauze meteen de Loorberg omhoog om weer op temperatuur te komen. Via Gulpen fietsen we weer terug naar Valkenburg. Gewoon een mooi tempo dat iedereen aan kan. Nog even Haasdal omhoog en dan terug naar Stein. Thuis gekomen verdwijnt de zon achter de wolken. Heerlijke rit achter de rug.

de ritgegevens zijn weer bijgewerkt. klik hier

 

groetjes en alvast een fijne carnaval.

Alaaf, de razende reporter.

 

Lees meer »

Ondanks dat er slecht weer was voorspeld was het zonnig en droog

De vooruitzichten van het weer waren dermate slecht dat we eigenlijk geen rit zouden maken. Maar al vroeg in de ochtend schijnt de zon al uitbundig en is het droog. Dus snel een SMS rondje om de mannen bij elkaar te trommelen. Een opkomst van (slechts) 4 man. Nic, Arnaud, Christian en Pieter. Omdat er nog sneeuw ligt op de hogere delen van Nederland en Belgie besluiten we richting Vise te rijden. Wind op kop. Twee aan twee in een (te) strak tempo. Na Vise richting Aubel waar we zullen pauzeren (50 Km). Na twee bakjes koffie weer op pad. Al snel rijden we tussen de besneeuwde akkers. Gelukkig zijn de wegen sneeuwvrij en al redelijk opgedroogd. En nog belangrijker het gaat naar beneden en de wind redelijk in de rug. Ook nu weer een strak tempo. Via Margraten en Berg en Terblijt weer terug naar Stein. De fietsen onder de modder en waarschijnlijk ook zoutwater. Dus weer poetsen. Maar tenminste weer een ritje kunnen maken.

Verder is er nog wat nieuws te melden. Ene Joshua G. is weer op de fiets gesignaleerd. Wat onwennig en zwalkend en in een traag tempo. Dus binnenkort (althans dat hopen we) weer versterking.

Groet,

De razende reporter.

De ritgegevens zijn weer bijgewerkt. klik hier

 

 

.

Lees meer »

De Cycling Tour vormt het neusje van de zalm van de recreatieve fietstochten in België. Vorig jaar reden meer dan 40.000 fietsers één van de 12 tochten van de Cycling Tour. Vanaf dit jaar is DVV titelsponsor van de DVV Cycling Tour en dit voor de volgende twee jaar

DVV verzekeringen

Op zaterdag 14 maart gaat de DVV Cycling Tour van start met de Omloop van Vlaanderen. Deze klassieke tocht is een prachtige opener van de DVV fietskalender en het ideale moment om je conditie alvast een eerste keer te testen.

Dit jaar maken 12 tochten deel uit van de DVV Cycling Tour, met voor het eerst ook de Fietsdodentocht in Bornem. Aan dit evenement namen in 2014 meer dan 5.500 fietsers deel. Op die manier wordt de aanwezigheid in de provincie Antwerpen versterkt.

 

De volledige DVV Cycling Tour kalender ziet er als volgt uit:

Omloop van Vlaanderen Zaterdag 14 maart Gent
Ename Classic Zondag 22 maart Zottegem
Peter van Petegem Classic Zaterdag 18 april Aalst
Tour de Namur Cyclo Zaterdag 9 mei Namur
Flèche de Wallonie Zaterdag 16 mei Spa
Tilff-Bastogne-Tilff Zondag 24 mei Tilf
La Chouffe Classic Zaterdag 30 mei Houffalize
Grinta Challenge Zaterdag 6 juni Tournai
Decathlon Classic Zaterdag 1 augustus Leuven
Fietsdodentocht Zondag 9 augustus Bornem
Cycling.be Classic Zaterdag 15 augustus Diepenbeek
Géants des Ardennes Zaterdag 22 augustus Liège

 

 

Lees meer »

De eerste gezamenlijke winterrit van het nieuwe jaar

4 mannen aan het vertrek, Arnaud, Nic, Christian en Pieter. Drie mannen hebben zich afgemeld. Klussen, Kater? en Kelner (geweest). Van een iemand is niets meer vernomen. De vraag is of hij nog weet hoe een fiets er uit ziet. Vandaag eindelijk weer eens redelijk fietsweer. Zonnetje 5-6 graden en niet al te veel wind. Nic loodst ons weer door Limburg en een stukje Belgie, onder een strak tempo. Na 50 km pauze in Slenaken en vervolgens via wat omweggetjes terug naar Stein. Het begin is er weer.

 

Totaaloverzicht bijgewerkt

 

Lees meer »

Wellicht de laatste of voorlaatste rit van het jaar

6 mannen (Nic, Arnaud, Jack, Roger, Christian en Pieter) aan het vertrek voor een winderig ritje. Beetje in de buurt vanwege de weersverwachting. Zigzaggend door Limburg met af en toe een klimmetje. Stevige wind maar droog en niet al te koud. Vandaag geen pauze. Bijna thuis nog even een lekke band van Arnaud. In Beek begint het wat te druppelen. Toch nog droog thuisgekomen.

Totaaloverzicht is weer bijgewerkt.

Lees meer »

zon, 5 graden, heerlijk winterritje.

Zaterdag unaniem besloten de rit te verplaatsen naar de zondag. Inderdaad beter weer, zon en 5 graden. Alweer een mooie opkomst van 6 man. Pieter, Christian, Nic, Arnaud, Febian en Roger. Vlakke aanloop naar Vise, twee aan twee, waarbij iedereen zijn deel van het kopwerk doet. Na Vise richting Ulvend, waar besloten wordt door te rijden naar Banholt om daar te pauzeren. Na de pauze redelijk vlak terug. 14:00 uur weer thuis. Heerlijke winterrit achter de rug.

Totaaloverzicht bijgewerkt.

 

Lees meer »

6 man aan het vertrek voor een grijze rit richting Epen.

Natte wegen, grijs wolkendek, desondanks 6 man aan het vertrek. Was goed te doen, niet echt koud.  Kopwerk keurig verdeeld. Pauze in Mechelen na 51 km.

Totaaloverzicht wintertraining bijgewerkt.

Lees meer »

Zoals reeds eerder vermeld zijn we overgestapt naar een nieuwe versie van Jouweb

Jouweb 2.0 biedt meerdere mogelijkheden en is daarnaast ook geschikt gemaakt voor bijvoorbeeld tablet en andere mobiele aparaten.

Mooie gelegenheid om de site te vernieuwen. In plaats van een horizontaal menu een verticaal menustructuur. Wellicht iets duidelijker. De inhoud is overal hetzelfde gebleven.

Wellicht dat hier en daar nog iets aangepast moet worden. Dit zal de komende tijd gebeuren.

Laat eens weten wat je ervan vindt en plaats een reactie. Ook als je opmerkingen hebt kun je dat laten weten.

 

de webmaster.

Lees meer »

Hieronder de voorlopige kalander van de Bpost Bank Cycling Tour 2015 en andere tochten.

KALENDER 2015*

 

 • Zaterdag 14 maart: Omloop van Vlaanderen - Merelbeke
 • Zondag 22 maart: Ename Classic- Zottegem
 • Zaterdag 4 april: Ronde van Vlaanderen Cyclo - Brugge/Oudenaarde
 • Zaterdag 11 april: Paris-Roubaix Challenge - Roubaix
 • Zaterdag 18 april: Peter van Petegem Classic - Aalst
 • Zaterdag 25 april: Liège-Bastogne-Liège Challenge - Liège
 • Zondag 3 mei: La Philippe Gilbert - Aywaille
 • Zaterdag 9 mei: Tour de Namur Cyclo - Jambes
 • Zaterdag 16 mei: Flèche de Wallonie - Spa
 • Zondag 24 mei: Tilff-Bastogne-Tilff - Liège
 • Zaterdag 30 mei: La Chouffe Classic - Houffalize
 • Zaterdag 6 juni: Grinta! Challenge - Doornik
 • 12-13 juni: Passo dello Stelvio - Bormio
 • Zaterdag 1 augustus: Decathlon Classic - Leuven
 • Zaterdag 8 augustus: Fietsdodentocht - Bornem
 • Zaterdag 15 augustus: Cycling.be Classic - Provincie Limburg
 • Zaterdag 22 augustus: Géants des Ardennes - Liège
 • 27-29 augustus: Climbing for Life - Vogezen (Datum kan nog wijzigen)
 • 19 september: Primus Classic - Haacht
GRAND TROPHÉE 2015*
 • Zondag 12 april: Gran Fondo Golfe de Saint Tropez
 • Zondag 2 mei: La Bourgogne Cyclo
 • Zondag 24 mei: La Look
 • 30-31 mei: Challenge Vercors
 • Zaterdag 6 juni: Granfondo Mont Ventoux
 • Zaterdag 13 juni: Les 3 Ballons
 • 21 juni: La Morzine Haut Chablis
 • Zondag 28 juni: La Vaujany
 • Zaterdag 4 juli: La Marmotte
 • Zondag 23 augustus: Granfondo Les 2 Alpes
 • Zondag 6 september: La Lapebie
 • Zaterdag 12 september: La Ronde Picarde

 

Lees meer »

De 10 stappencursus ‘Sportief Fietsen’ staat live op de website van de NTR Academie.

Flavio Pasquino maakte voor de NTR een aantal leuke filmpjes. (10 stappencursus) Eigenlijk bedoelt voor de beginnende fietser maar ook voor de "ervaren" mannen zitten er een paar leuke tips tussen. Dus klik op onderstaande link en bekijk de 10 filmjes eens.

http://ntracademie.nl/cursussen/cursuspagina/10-stappencursus-sportief-fietsen.html

 

 

Geplaatst door admin

Lees meer »

Vanaf nu kunt u ook bij ons terecht voor de koop van nieuwe autobanden en/of velgen en montage.

Wij begrijpen als autoverhuurder niet anders dan dat nieuwe autobanden kostbaar kunnen zijn.
Echter zijn autobanden van groot belang voor het weg gedrag en de veiligheid van een auto.

Dankzij onze diversiteit aan voertuigen worden autobanden bij ons onder diverse omstandigheden getest. Denk hierbij aan zomer en wintervakanties, onze auto's gaan regelmatig naar ski-oorden waarbij goede winterbanden nodig zijn.

De ervaringen met diverse merken kunnen wij weer toepassen voor het klantenadvies, zo krijgt u het beste advies door ons zelf getest!
Bij ons worden niet alleen de autobanden vervangen maar controleren wij uw auto ook op meer slijtagepunten.
Denk hierbij aan de remblokken en remschijven.
Wij denken mee aan de kosten en proberen u altijd te helpen met een goede prijs-kwaliteit verhouding.

Voor meer informatie: 046-4745151 of balie@autoverhuur-baggen.nl


                                         

                                              

 

 

 

Geplaatst door admin

Lees meer »

De nieuwe data voor de diverse tochten 2014 druppelen alweer binnen.

KALENDER 2014*
 • Zaterdag 15 maart: Omloop van Vlaanderen - Gent
 • Zondag 23 maart: Ename Classic- Zottegem
 • Zaterdag 5 april: Ronde van Vlaanderen Cyclo - Brugge/Oudenaarde
 • Zaterdag 12 april: Paris-Roubaix Challenge
 • Zaterdag 19 april: Peter van Petegem Classic - Aalst
 • Zaterdag 26 april: Liège-Bastogne-Liège Challenge
 • Zondag 4 mei: La Philippe Gilbert - Aywaille
 • Zaterdag 10 mei: Grinta! Challenge - Doornik
 • Zaterdag 17 mei: Tour de Namur Cyclo
 • Zaterdag 24 mei: La Chouffe Classic - Houffalize
 • Zaterdag 31 mei: Flèche de Wallonie - Spa
 • Zondag 8 juni: Tilff-Bastogne-Tilff
 • 13-14 juni: Passo dello Stelvio
 • Zondag 22 juni: Gran Fondo Eddy Merckx
 • 26-28 juni: Tour du Galibier
 • 3-5 juli: Tour of Hope
 • Zaterdag 16 augustus: Cycling.be Classic
 • Zaterdag 23 augustus: Géants des Ardennes - Luik
 • 28-30 augustus: Climbing for Life - Tourmalet
 • Zaterdag 6 september: Decathlon Classic - Leuven
 • 19-21 september: Tour du Ventoux
GRAND TROPHÉE 2014*
 • Zondag 13 april: Gran Fondo Golfe de Saint Tropez
 • Zondag 4 mei: La Bourgogne Cyclo
 • Zondag 18 mei: La Look
 • 24-25 mei: Challenge Vercors
 • Zaterdag 31 mei: Granfondo Mont Ventoux
 • Zaterdag 14 juni: Les 3 Ballons
 • 22 juni: La Morzine Haut Chablis
 • Zondag 29 juni: La Vaujany
 • Zaterdag 5 juli: La Marmotte
 • Zondag 24 augustus: Granfondo Les 2 Alpes
 • Zondag 7 september: La Lapebie
 • Zaterdag 13 september: La Ronde Picarde
* Data onder voorbehoud van wijziging.

 

 

Geplaatst door admin

Lees meer »

Vrijdag 29 november aanvang 8 uur: Informatieavond over wielrennen Lokatie: de Auw Kèrk, Burchtstraat 2 te Bunde

Sprekers en presentaties:
Louis Delahaye is verbonden aan de Belkin profploeg en specialist op het gebied van training, begeleiding  en voeding van een profploeg.
Titel van zijn presentatie: Professionele expertise speciaal voor de sportieve racefietser.
Harm Kuipers is een voormalig langebaanschaatser en arts. Het hoogtepunt van zijn carrière was het behalen van de Wereldtitel allround in 1975 te Oslo. Tot 2012 was hij hoogleraar Bewegingswetenschappen aan de Universiteit Maastricht.
Titel van zijn presentatie: Doping, voeding en verzorging.
Marc Lotz is een voormalig profwielrenner. Hij was wielerprofessional van 1997 tot en met 2005 en momenteel werkzaam als wiskundeleraar.
Titel van zijn presentatie: De ervaringen van een oud wielrenner toegepast in een clinic.

Hierna volgt er nog een forum discussie. De avond zal incl. pauze ongeveer duren tot 22.30 uur waarna er nog tijd is om na te praten via een informeel samenzijn in de gezellige bar van de Auw Kèrk.

De entree in de voorverkoop bedraagt 3 Euro incl. 1 consumptie en 4 Euro incl. 1 consumptie op de avond zelf.
U kunt zich al aanmelden voor deze avond via een e-mail aan degebrokenspaak@home.nl waar u ook terecht kunt voor vragen.
Bellen met ondergetekende voor meer info kan ook: tel. 043-3649382.
 
Met vriendelijke groet,
Paul Hendrikx
Voorzitter TC de Gebroken Spaak

 

 

Geplaatst door admin

Lees meer »

Met trots presenteren wij onze nieuwe volgauto.

Onze nieuwe aanwinst. Een echte volgauto, van alle gemakken voorzien. Helaas hadden ze geen stationuitvoering op voorraad. Dus moeten we het maar met deze doen.

Sommige andere fietsclubs moeten het met beduidend minder doen.

Geplaatst door admn

Lees meer »

Vandaag stond de ploegenpresentatie op het programma.

 

Zondag 21 april rond 9:30 verzamelt iedereen zich op het Keerend, de thuishaven van de Meulemannen, waar we de dag zullen beginnen met een heerlijk uitgebreid ontbijt verzorgd door Els. De mannen komen niks te kort en iedereen laat het zich goed smaken. Natuurlijk is het niet stil aan tafel, vooral Jack heeft nog wel een paar leuke anekdotes. Nadat iedereen vol zit gaan we naar buiten om wat foto’s te maken. Het ziet er allemaal gelikt uit. Een professionele uitstraling en overal is aan gedacht. Sokken in de kleur van de kleding, de bidon die er bij past, een steeds mooier worden site, en zelfs Febian heeft zijn helm aan de kleuren van de kleding aangepast. Als de foto’s gemaakt zijn staat er nog een kort ritje op het programma. Effe lostrappen, de rit van gisteren verwerken en natuurlijk moeten we de kleding nog even uitproberen. Omdat het een vlak ritje betreft zal de geblesseerde Roger ook mee gaan. Enkel Nic en Jeffrey hebben andere verplichtingen. Een rustig ritje via onze zuiderburen. Maar al snel blijkt dat het woord “rustig” voor de Meulemannen een andere betekenis heeft. Het rondje is in totaal 52 km en wordt met een gemiddelde van 31,0 km/uur afgewerkt. Zelf Roger is niet te houden. Hoezo knieblessure. Nadat we nog even napraten gaat iedereen huiswaarts. Kleding is goedgekeurd en aan dat blauw zijn we inmiddels gewend.

Klik hier voor de ritgegevens

klik hier voor de foto's

Geplaatst door admin

Lees meer »

Fiets

Fiets

4 apr. 2013

In de April uitgave van het blad fiets is een foto geplaatst van een Meuleman aan de voedertafel. Zie hieronder de foto.

Als je goed kijkt kun je de Chiep herkennen aan zijn kenmerkende blik.

Geplaatst door admin

Lees meer »

Wie fietst (is het nu een wielrenner of een wielertoerist) krijgt het vandaag soms hard te verduren. Dan hebben we het niet alleen over de reacties na een nieuw dopinggeval in het peloton. Wielertoeristen worden ook met een scheef oog bekeken voor de rommel op de openbare weg tijdens toertochten of na zondagse ritjes. Of ze worden gebrandmerkt als 'wielerterrorist' voor onvoorzichtig fietsgedrag.

Proper fietsen dekt verschillende ladingen: respect tonen voor de andere weggebruikers (voetgangers, andere wagens of medefietsers) en de verkeersregels bijvoorbeeld. De focus van de campagne ‘Ik fiets proper’ ligt in 2013 echter op het milieuvriendelijk fietsen: afval hoort niet thuis in straten en bermen! Geef toe, het is slechts een kleine moeite om de verpakking van een energiereep of een kapotte binnenband bij te houden in plaats van die onachtzaam weg te keilen. ‘Ik fiets proper’ zal de komende weken en maanden ook de toertochtenorganisatoren aanporren om via eenvoudige maatregelen de boodschap van ‘Ik fiets proper’ optimaal te verspreiden

Geplaatst door admin

Lees meer »

De sponsorpakketten van Action Care zijn binnen en zullen binnenkort uitgedeeld worden.

Dankzij de sportvoeding van Action Care van Peter Janssen uit Stevensweert zullen de mannen de komende jaren goed voorbereid aan de start verschijnen van de zaterdagtochten. Mede door de dorstlesser en energiedrank zullen ze probleemloos!! hun kilometers maken. Natuurlijk behoort de kenmerkende blauwe bidon (die niet lekt) tot de standaard uitrusting. Ook interesse in de sportvoeding? Neem dan eens een kijkje op site www.actioncare.nl of laat het ons weten via het contactformulier.

     

 Het is trouwens toeval dat de kleur van de bidon zo mooi aansluit met de kleur van de site.

Geplaatst door admin

Lees meer »

Geachte wielrenners, graag wensen wij u van het volgende op de hoogte te stellen:

‘aan de vooravond van de ‘Hoogmis van het wielrennen’, de Ronde van Vlaanderen, gaat op maandag 25 maart in Theater Heerlen een unieke kopgroep van artiesten met een groot wielerhart in de Wielertheatershow De Muur on Tour onder aanvoering van Mart Smeets aan de slag met het thema ‘Lijden & Verlossing’.

Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf
€ 12,50 en online te reserveren via www.parkstadlimburgtheaters.nl of telefonisch via 045-571 66 07.

In deze theatrale ode aan de wielersport ziet u af op de Alpe d’Huez, dokkert u over kasseien in het boertige Vlaamse land en dwingt de ijzige kou op de Passo di Gavia bijna tot afstappen. Om uiteindelijk verlossing te vinden in de kapel van de Madonna del Ghisallo.

Dit alles muzikaal gelardeerd met songs van de cd ‘Sint Willebrord Sessions’ van Rick de Leeuw, JW Roy en Alex Roeka – ondersteund door de band Ocobar.

‘De Muur on Tour’ werd in september 2012 tijdens het Wereldkampioenschap Wielrennen met éclatant succes op de planken gebracht en krijgt een vervolg met deze op het thema ‘Lijden & Verlossing’ toegespitste show.’

Het zou ons zeer verblijden als wij op betreffende avond u in ons theater mogen verwelkomen.

Met vriendelijke groet,

Joep Reinders
Parkstad Limburg Theaters

Geplaatst door admin

Lees meer »

Het programma voor 2013 is toegevoegd aan de menubalk "TOCHTEN"

Het betreft een voorlopig programma welk afhankelijk is van de weersomstandigheden en interesse. Het programma kun je terug vinden in het menu onder "tochten" of door op onderstaand logo te klikken.

Geplaatst door admin

Lees meer »

Dank zij onze nieuwe sponsoren zullen we dit jaar in een nieuwe tenue op de weg verschijnen

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het ontwerp waarna de kleding besteld kan worden. Wederom is gekozen voor BIORACER als leverancier. Binnenkort zal het ontwerp op de site komen te staan. De kledinguitreiking zal ergens in maart plaatsvinden.

            

Daarnaast mogen we dit jaar de sportvoeding van Action Care gaan uitproberen. Verschillende topsporters maken al lang gebruik van de voedingsproducten van Action Care, en de kennis van Peter Janssen, vooral in de schaatswereld. In de wielerwereld is Action Care nog niet zo bekend, daarom wil Peter ook onder de (toer)fietsers de naamsbekendheid gaan opbouwen. Wellicht dat de Meulemannen nog harder gaan fietsen. Houdt de gemiddeldes dus in de gaten.

Dankzij deze sponsor krijgt iedereen een sportvoeding pakket bestaande uit: energiepoeder, dorstlesser, extra en een aantal bidons


Geplaatst door admin

Lees meer »

De bpost bank Cycling Tour biedt voor elk wat wils, met 11 kwalitatieve fietstochten verspreid over heel België. 11 hoekstenen voor een fit 2013.

 Januari is dé maand van de goede voornemens. Zoek niet verder naar één of ander doel, want wij hebben voor u het antwoord: de bpost bank Cycling Tour.

Probeer wat kilootjes te verliezen of je conditie aan te scherpen op de fiets, en stel jezelf objectieven om dit te verwezenlijken. De bpost bank Cycling Tour biedt voor elk wat wils, met 11 kwalitatieve fietstochten verspreid over heel België. 11 hoekstenen voor een fit 2013.

Schrijf je nu al in voor de Ename Classic, Omloop van Vlaanderen en Tilff-Bastogne-Tilff op www.bpostbankcyclingtour.be.

Kalender 2013
Zaterdag 16 maart: Omloop van Vlaanderen - Merelbeke
Zaterdag 23 maart: Ename Classic - Zottegem
Zaterdag 13 april: Peter van Petegem Classic - Aalst
Zaterdag 4 mei: Grinta! Challenge - Doornik
Zaterdag 11 mei: Flèche de Wallonie - Spa
Zondag 19 mei: Tilff-Bastogne-Tilff - Luik
Zondag 26 mei: Gran Fondo Eddy Merckx
Zaterdag 1 juni: La Chouffe Classic - Houffalize

Zaterdag 8 juni: Tour de Namur Cyclo - Namen
Zaterdag 22 juni: Cycling.be Classic - Tongeren

Zaterdag 29 juni: Decathlon Classic - Leuven
Zaterdag 17 augustus: Géants des Ardennes - Luik

Geplaatst door admin

Lees meer »